Τέλος στα σενάρια που θέλουν τη Jeep να λανσάρει ένα νέο μικρό Crossover έδωσε με δηλώσεις του ο CEO της φίρμας.

«Όχι» στο baby Jeep

5.077 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2018)

Πιστή στις SUV αξίες της φαίνεται πως θα παραμείνει η Jeep, μένοντας έξω από τον «χορό» των Crossover μοντέλων, σύμφωνα με τον CEO της μάρκας.

Εδώ και καιρό διαδίδονται φήμες για το επικείμενο λανσάρισμα ενός μικρού Crossover μοντέλου από τη Jeep, το οποίο θα διευρύνει τη γκάμα της εταιρείας προς τα κάτω, τοποθετούμενο κάτω από το Renegade, αποτελώντας παράλληλα το μικρότερο ever μοντέλο της μάρκας. Στα τέλη του περασμένου Γενάρη, μάλιστα, υπήρξε μια τρόπον τινά επιβεβαίωση από τον CEO της Jeep, κ. Mike Manley, καθώς ο ίδιος άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του πως οι άνθρωποι της εταιρείας εργάζονται για την εξέλιξη ενός τέτοιου μοντέλου.
 

Σήμερα, όμως, ο ίδιος ο κος Manley έρχεται να διαψεύσει τα λεγόμενά του, αποκλείοντας ουσιαστικά την παρουσίαση οποιουδήποτε «baby Jeep», όπως είχε «βαπτιστεί» το επερχόμενο μοντέλο από τον διεθνή Τύπο, καθώς σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν θέλει τα μοντέλα της Jeep να είναι Crossover, αλλά να είναι ανταγωνιστικά απέναντι στα Crossover, ενώ συμπλήρωσε πως η λιγότερο μυώδης αισθητική των μικρότερων μοντέλων δεν είναι κάτι ελκυστικό για τον ίδιο.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων, το Renegade θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό ακόμα το κάτω άκρο στη γκάμα της Jeep, παρόλο που ο  κος Manley γνωρίζει πως από το 2009 και έπειτα, όταν και ανέλαβε τη Jeep, η κατηγορία των Crossover γνωρίζει τεράστια άνθηση με σχεδόν όλες τις εταιρείες να διεκδικούν κομμάτι από την πίτα των πωλήσεων. 

Τέλος, ο CEO της Jeep αποκάλυψε πως η εταιρεία πρόκειται να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση όσον αφορά στη στρατηγική για το μέλλον των ντίζελ κινητήρων του FCA Group την 1η Ιουνίου. Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν, από το στρατόπεδο της Jeep... Τι πιστεύετε ότι θα γίνει με τους ντίζελ κινητήρες του ιταλικού group;

Toyota
test center