Τέταρτη σερί χρονιά στην κορυφή η Mustang και η Ford.

Βλέπετε το πίσω μέρος από την έκδοση Bullitt.

Παγκόσμια κορυφή για τη Mustang της Ford

3.387 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2019)

Την παράδοση που τη θέλει να είναι το πρώτο σε πωλήσεις σπορ κουπέ παγκοσμίως διατήρησε η Mustang της Ford, με τη χώρα μας να έχει βάλει και αυτή το «χεράκι» της για αυτό το ορόσημο.

Παραμονή της  55ης επετείου της, έγινε γνωστό πως η Ford Mustang διατήρησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του «σπορ κουπέ με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως», δίνοντας έτσι συνέχεια σε ένα σερί τίτλων που έχει «χτίσει».
 
Συγκεκριμένα εντός του 2018 η Ford διέθεσε τουλάχιστον 113.066 μονάδες της Mustang, ενώ οι πωλήσεις της στην Ευρώπη έφτασαν πάνω από το 27%. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού το μερίδιο αγοράς του ομίλου για το 2018 ξεπερνάει κατά το ήμισυ αυτό του προηγούμενου έτος, φθάνοντας στο σύνολο το 15,4%.
 
Η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πήρε 75.842 μονάδες, με την έκδοση Bullitt να ενδιαφέρει αρκετά τους Αμερικανούς. Περνώντας στην «Γηραιά Ήπειρο», οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018 αγόρασαν 2.323 Mustang, αριθμός που είναι κατά 5% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2017.
 
Με βάση τα παγκόσμια δεδομένα πωλήσεων της Ford, η Mustang ήταν διαθέσιμη για αγορά σε 146 χώρες το 2018 και πάνω από 500.000 μοντέλα έκτης γενιάς πωλήθηκαν παγκοσμίως από το 2015 - συμπεριλαμβανομένων πάνω από 45.000 μονάδες στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί πως στον προαναφερόμενο αριθμό μερίδιο ευθύνης έχει και η Ελλάδα η οποία βρίσκεται μέσα στις Top-20 χώρες.
 
Για την ιστορία να πούμε πως οι 20 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες σε πωλήσεις για τη Mustang είναι, με τυχαία σειρά, οι: Αυστρία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία , Ελβετία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία και Νορβηγία.

Toyota
test center