Όπως ανακοίνωσε η Porsche, η γερμανική μάρκα εισχώρησε στην κροατική εταιρεία Rimac Automobili, αγοράζοντας το 10%.

Πήρε το 10% της Rimac η Porsche!

2.193 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2018)

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό το όνομα της πρώτης ηλεκτρικής Porsche η οποία θα ονομαστεί Taycan, ωστόσο σχετικά με τον τομέα της ηλεκτροκίνησης η γερμανική εταιρεία επεφύλασσε ακόμα μια έκπληξη πολύ πιο απρόσμενη αλλά και σημαντική.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Porsche, η γερμανική μάρκα εισχώρησε στην κροατική εταιρεία Rimac Automobili, αγοράζοντας το 10%. Οι συστάσεις για τη Rimac είναι περιττές, ωστόσο για αυτούς που δεν γνωρίζουν πρόκειται για μια εταιρεία που κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά supercar.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε από αυτή τη συνεργασία δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση της Porsche, ωστόσο με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Οικονομικών και IT της Porsche, Lutz Meschke τόνισε: «Με την ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών διθέσιων σπορ αυτοκινήτων, όπως το Concept One ή το C Two, η Rimac απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο τα διαπιστευτήριά της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης».
Από τη μεριά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rimac, Mate Rimac είπε: «Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την Rimac στο δρόμο για να γίνουμε προμηθευτής εξαρτημάτων και συστημάτων για τη βιομηχανία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης».
 
Τέλος να αναφέρουμε πως προς το παρόν η Rimac, η οποία ξεκίνησε το 2009, απασχολεί περίπου 400 άτομα, έχοντας εστιάσει στη τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάσης και στους ηλεκτρικούς κινητήρες, ενώ το 2013 ίδρυσε τη θυγατρική εταιρεία Greyp Bikes, η οποία ασχολείται με τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Toyota
Audi