Pick-Up με Cruise Control για off road (+vid)

3.612 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2018)

Το Ford F-150 Raptor θέλοντας να λύσει τα χέρια των οδηγών ακόμα και στις πιο δύσβατες περιοχές και δρόμους έχει στη φαρέτρα του προσαρμοζόμενο ρυθμιστή ταχύτητας (cruise control).

Μόλις λίγους μήνες πριν, το Ford F-150, το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο παγκοσμίως απέκτησε μια νέα κορυφαία έκδοση εν ονόματι Raptor με V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λτ. με ισχύ 450 ίππων και 692 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο ολοκληρώνεται με το αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων της μάρκας, το οποίο εφοδιάζεται με υποπολλαπλασιασμό σχέσεων (σ.σ. τα λεγόμενα «αργά»). Εντούτοις, το ισχυρό μοτέρ με το νέο κιβώτιο δεν ήταν αρκετά για τους ανθρώπους της μάρκας που θέλησαν το κάτι παραπάνω για το δημοφιλές -στην αμερικανική κυρίως αγορά- Pick-Up.
 

Για αυτό το λόγο λάνσαραν ένα νέο σύστημα το οποίο ονομάζουν Trail Control και έχει να κάνει με την ρύθμιση σταθερής ταχύτητας σε εκτός δρόμου διαδρομές. Φανταστείτε το σαν ένα cruise control για off road, το οποίο διαχειρίζεται την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του αυτοκινήτου δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στον χειρισμό του συστήματος διεύθυνσης ή αλλιώς του τιμονιού. Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα που κατανέμει τη ροπή στον τροχό με την μεγαλύτερη πρόσφυση προκειμένου να περάσει από οποιοδήποτε εμπόδιο εμφανιστεί στη διαδρομή.

Σημειώνουμε τέλος πως, το νέο Trail Conrol σύστημα της Ford προσφέρεται σε όλες τις τετρακίνητες εκδόσεις του Ford F-150 Raptor και μπορεί να λειτουργήσει για ταχύτητες έως και 32 χλμ./ώρα.

Δείτε το σχετικό video που δείχνει τη λειτουργία του Trail Control σε δράση:

Toyota
moto