Το σχέδιο αυτό έχει αρχίσει να εκπονείται λίγο μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn στο Τόκιο.

Πλάνο απόσχισης της Nissan από τη Συμμαχία!

2.709 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2020)

Κρυφό σχέδιο καταρτίζουν οι άνθρωποι της Nissan προκειμένου η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων να εγκαταλείψει τη Συμμαχία με τη Renault!

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης το σχέδιο αυτό έχει αρχίσει να εκπονείται λίγο μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn στο Τόκιο λόγω κακοδιαχείρισης. Στηρίζοντας τις πληροφορίες της σε πηγές που έχουν καλή γνώση του θέματος η εφημερίδα Financial Times αναφέρει πως το σχέδιο της Nissan περιλαμβάνει πλήρη διάσπαση του μηχανικού και κατασκευαστικού τομέα από τη Renault, καθώς και νέες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο.
 
Μάλιστα λέγεται πως από τη στιγμή που ο Ghosn δραπέτευσε από την Ιαπωνία όπου και κρατούνταν, η Nissan φαίνεται να εργάζεται ακόμα πιο έντονα πάνω σε αυτό το σχέδιο, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών παραμένουν τεταμένες. Παράλληλα η εφημερίδα χαρακτηρίζει τη συνεργασία των Renault και Nissan, τοξική και πως οι εντάσεις μεταξύ των στελεχών δεν έχουν τελειώσει.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παραμένει ασαφές πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο διάσπασης, αφού η Renault είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Nissan και τα στελέχη της από την πρώτη στιγμή έχουν πιέσει για την καλυτέρευση της μεταξύ τους σχέσης. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, σχεδιάζει να ανακοινώσει πολλά κοινά πρότζεκτ για τη Συμμαχία τις ερχόμενες εβδομάδες.
 
Τίποτα όμως απ` όλα αυτά δε φαίνεται να καλύπτει το χάσμα ανάμεσα στις δύο εταιρείες, καθώς το δημοσίευμα κλείνει υποστηρίζοντας πως τα στελέχη της ιαπωνικής μάρκας συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω στο πλάνο απόσχισης. Ο χρόνος θα δείξει τι απο από τα παραπάνω θα συμβεί!  

NEXEN NFERA PRIMUS
citroen