Hyundai Kona Vs Peugeot 3008 Vs Nissan Qashqai: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

27.995 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2024)
Η «προίκα» του καλού Elk Test είναι βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Nissan Qashqai, που βάζει στο... παιχνίδι και την κορυφαία ποιότητα κύλισης.
3 Φωτογραφίες »

Η «προίκα» του καλού Elk Test είναι βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Nissan Qashqai, που βάζει στο... παιχνίδι και την κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Hyundai Kona Vs Peugeot 3008 Vs Nissan Qashqai: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Πολύ καλή ποιότητα κύλισης για Nissan & Peugeot, το Qashqai έχει ένα «κλικ» πιο καλή αίσθηση

Από την στιγμή που αξιολογούμε τρία οικογενειακά SUV, η άνεση και η καλή ποιότητα κύλισης είναι βασικές παράμετροι που θα κοιτάξουμε. Και σε αυτές τα Nissan Qashqai και Peugeot 3008 δείχνουν να υπερτερούν.
 
Ένα «κλικ» περισσότερο ικανοποιημένους μάς αφήνει το Nissan, που έχει και την καλή... προίκα του Elk Test (77 χλμ./ώρα που πέτυχε στη δοκιμή αποφυγής κινδύνου). Γενικότερα μιλάμε για αυτοκίνητο που φημίζεται για την πολύ καλή ποιότητα κύλισης και την εξαιρετική ηχομόνωση που προσφέρει, όπως «είπε» και το ντεσιμπελόμετρό μας. Οι αναρτήσεις του Qashqai λειτουργούν χωρίς κραδασμούς ή θορύβους, οι αντιδράσεις του έρχονται με τρόπο προοδευτικό, ενώ και το φρενάρισμά του συγκαταλέγεται στις καλές τιμές της κατηγορίας (100-0 χλμ./ώρα στα 37,3 μ.).
 
Εξίσου ποιοτική κύλιση έχει και το Peugeot 3008. 'Αλλωστε, στα 100 και 120 χλμ./ώρα οι θόρυβοι που περνούσαν εντός της καμπίνας ήταν σχεδόν ίδιας έντασης με εκείνους του Qashqai. Στο σύνολο της οδικής του συμπεριφοράς, το 3008 είναι ένα SUV με ισορροπημένη εικόνα ως προς την άνεση και την αποτελεσματικότητά του. Η ανάρτηση φιλτράρει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του δρόμου ενώ παράλληλα διατηρεί υπό τον απόλυτο έλεγχό της το αμάξωμα χωρίς να επιτρέπει μεγάλες κλίσεις ή αποσταθεροποίηση. Στα θετικά του Peugeot συμπεριλαμβάνουμε και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (219 χλστ.), που δίνει την προοπτική και για off-road οικογενειακές εξορμήσεις.
 
Τέλος, πιο ουδέτερο οδηγικά είναι το Hyundai Kona. Είναι αρκούντως ικανοποιητικό στην διαχείριση των ανωμαλιών, με την ανάρτηση (Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, Ημιάκαμπτος
'Αξονας πίσω) να «λειαίνει» αποτελεσματικά τις περισσότερες ανωμαλίες. Σε πιο γρήγορους ρυθμούς και μία πιο στριφτερή διαδρομή, πάλι, το Kona θα κινηθεί με ασφάλεια και σταθερότητα, όμως το σχετικά ελαφρύ τιμόνι δεν θα δώσει τον οδηγό όση πληροφόρηση θα ήθελε.

Μάρκα/Μοντέλο Hyundai Kona Peugeot 3008 Nissan Qashqai
Εγγύηση (χρόνια) 5 5 3
Έκδοση εξοπλισμού DISTINCTIVE ACTIVE PACK PREMIUM
Τιμή      
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 8 8 8
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 10 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10 10
Value For Money 8 6 6
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 9 9 9
Κινητήρας-επιδόσεις 8 9 9
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 8 10 10
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 9 9 8
Μεταπωλητική Αξία 8 9 10
Τελική Βαθμολογία 175 173 173
Οδική Συμπεριφορά 8 9 10
Αισθηση πολυτέλειας 70% 81% 79%

Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Hyundai Kona Vs Peugeot 3008 Vs Nissan Qashqai
Σελίδα 3Hyundai Kona Vs Peugeot 3008 Vs Nissan Qashqai: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Hyundai Kona, Peugeot 3008 και Nissan Qashqai
Σελίδα 5Συγκριτικό Hyundai Kona Vs Peugeot 3008 Vs Nissan Qashqai: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda