Η Mercedes-Benz είναι η πολυτιμότερη μάρκα από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πολυτιμότερη μάρκα η Mercedes-Benz

2.556 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2018)

Η Mercedes-Benz είναι η πολυτιμότερη μάρκα από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με έκθεση της Brand Finance, την οποία επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αξία της γερμανικής φίρμας ανέρχεται στα 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο είναι κατά 24% αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενο έτος, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην άνοδο αυτή η αύξηση των πωλήσεων κατά 9.9%, πωλώντας 2.3 εκατομμύρια οχήματα.
 
Από κει και πέρα την Mercedes ακολουθεί η Toyota, η οποία εκτιμάται στα 43,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μεγαλύτερη έγινε και η αξία της 3ης BMW που αυξήθηκε κατά 6% και έφτασε τα 41,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Η Mercedes-Benz που εφεύρε το αυτοκίνητο, τώρα οδηγεί τη βιομηχανία με μια στρατηγική που επικεντρώνεται στην επανεφεύρεση του αυτοκινήτου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Brand Finance, David Haigh.
 
Τις τρεις προαναφερθείσες μάρκες ακολουθούν η Volkswagen, η Honda, η Nissan, η Porsche, η Ford, η Audi και η Chevrolet, οι οποίες συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, ενώ οι μάρκες που είδαν να αυξάνουν την αξία τους περισσότερο από κάθε άλλη, σύμφωνα πάντα με την Brand Finance είναι οι Aston Martin (268%), η BYD (211%), η Haval (124%), η Tesla (106%), η Jaguar (105%) και η Smart (103%).

ELASTIKA 2024
OPEL