Μία και μοναδική μονάδα της 911 GT2 RS κατασκεύασε η Porsche.

Mε αυτό τον τρόπο η Porsche δείχνει πως όχι μόνο δεν ξεχνά την αγωνιστική της ιστορία αλλά την τιμά προχωρώντας σε τέτοια πρότζεκτ.

Porsche 911 GT2 RS αποδίδει τιμές

2.738 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2018)

Μία και μοναδική μονάδα της 911 GT2 RS κατασκεύασε η Porsche στην οποία έδωσε τη χαρακτηριστική αγωνιστική εμφάνιση «Martini».

Έχοντας τα κλασικά χρώματα λευκό, μπλε και κόκκινο η συγκεκριμένη Porsche 911 GT2 RS κατασκευάστηκε για να τιμήσει το ιστορικό αγωνιστικό αυτοκίνητο 935/78 "Moby Dick", το οποίο είχε την ίδια εξωτερική εμφάνιση.
 
Ωστόσο όπως αναφέρει η φίρμα το συγκεκριμένο μοντέλο δεν βάφτηκε απλά και μόνο στα κατάλληλα χρώματα, καθώς φέρει στα πάνελ των θυρών την χρονολογία 1978, έτος το οποίο έκανε την εμφάνισή του στους αγώνες η 935, ενώ υπήρξε πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου η εμφάνισή του μοντέλου να είναι όσο το δυνατόν πιο πιστή.
Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωνύμιο "Moby Dick" έμεινε στο αυτοκίνητο από το πίσω μέρος το οποίο θύμιζε σε μεγάλο βαθμό την ουρά μια φάλαινας, ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα ήταν κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που να ευνοεί την αεροδυναμική και κατ επέκταση την τελική ταχύτητα. Μάλιστα η αρχική Porsche κατάφερε στο Le Mans του 1978 να φτάσει τα 365 χλμ./ώρα, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε τον αγώνα 6 ωρών του Silverstone.
 
Επιστρέφοντας στην GT2 RS, να πούμε πως παίρνει ισχύ από ένα εξακύλινδρο biturbo κινητήρα 3.8 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 700 ίππους και 750 Nm ροπής, κάνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2.7 δευτερόλεπτα, με μέγιστη ταχύτητα τα 340 χλμ./ώρα.
 
Έτσι με αυτό τον τρόπο η Porsche δείχνει πως όχι μόνο δεν ξεχνά την αγωνιστική της ιστορία αλλά την τιμά προχωρώντας σε τέτοια πρότζεκτ, κάτι το οποίο επανέλαβε πρόσφατα όταν στο πλαίσιο του αγώνα 24 ωρών του Le Mans παρουσίασε δύο ακόμα ρετρό 911 RSR.

Hyundai
4green