Πόσο είναι πραγματικά το πορτ-μπαγκάζ του Toyota Yaris Cross;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσο είναι πραγματικά το πορτ-μπαγκάζ του Toyota Yaris Cross;

45.245 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2021)

Το Test Center του AutoΤρίτη μέτρησε πόσο μεγάλο είναι πραγματικά το πορτ-μπαγκάζ του Yaris Cross και το αξιολόγησε και σε άλλους τομείς. Η Toyota δηλώνει 397 λίτρα. Είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο τελικά;

Και όμως το μετρήσαμε παραπάνω από την Toyota!


Το πλάτος του ανοίγματος βολεύει για να φορτώσεις σχετικά εύκολα μια μεγάλη κούτα.

Το πλάτος του ανοίγματος βολεύει για να φορτώσεις σχετικά εύκολα μια μεγάλη κούτα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανάμεσα στις μετρήσεις που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού και κάνει μόνο το Test Center του AutoΤρίτη για κάθε μοντέλο που περνάει την πόρτα του γκαράζ του, είναι και η μέτρηση του χώρου αποσκευών. Μέσω μιας συγκεκριμένης, τυποποιημένης διαδικασίας εξετάζουμε πόσα λίτρα χωράει πραγματικά ο χώρος αποσκευών του κάθε μοντέλου, ενώ λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως το βάθος του πορτ-μπαγκάζ, η διάταξη, το άνοιγμα της πόρτας, το ύψος της πόρτας, αλλά και άλλα στοιχεία, όπως αν υπάρχει διπλός πάτος, τυχόν έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις, μέχρι και το πόσα φωτάκια υπάρχουν.

Με 406 λτ. πραγματικό χώρο αποσκευών

Στην περίπτωση του Yaris Cross, λοιπόν, η Toyota ανακοινώνει χωρητικότητα 397 λίτρα, και από τις μετρήσεις μας φαίνεται ότι το νούμερο είναι αληθινό και ίσως ελάχιστα… απαισιόδοξο, αφού στην πράξη είναι 406 λίτρα, νούμερο δηλαδή που το φέρνει πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Φαίνεται δηλαδή ότι η τοποθέτηση της βάσης του πίσω καθίσματος προς τα εμπρός, είχε θετικό αποτέλεσμα για τις αποσκευές.

Κατά τα άλλα, το πλάτος του ανοίγματος είναι καλό (1.060 χλστ.) που σημαίνει ότι μπορείς να φορτώσεις σχετικά εύκολα μια μεγάλη κούτα, τα βάθος και μήκος επίσης διευκολύνουν την φόρτωση, ενώ στα θετικά προσθέτουμε και την υφασμάτινη εταζέρα η οποία τεντώνεται αν βάλεις ένα μεγάλο αντικείμενο. Τέλος, ο διπλός πάτος είναι βαθύς και διαιρούμενος (σ.σ. κάτι που δεν έχουμε ξανασυνατήσει στην κατηγορία!), ο φωτισμός επαρκής (1 σποτ αριστερά), ενώ προαιρετικά στοιχεία όπως το σύστημα των ιμάντων για την καλύτερη τακτοποίηση των πραγμάτων και η ηλεκτρικά ανοιγόμενη 5η πόρτα είναι καλοδεχούμενα.
 
Πλάτος ανοίγματος πόρτας: 1.060 χλστ.
Εσωτερικό πλάτος 1.000 χλστ. (min) – 1.400 χλστ. (max)
Μήκος: 865 χλστ.
Κατώφλι φόρτωσης (εσωτερικό): 190 χλστ.
Κατώφλι φόρτωσης (εξωτερικό): 750 χλστ.
Ύψος ανοίγματος πόρτας: 1.970 χλστ.
 
+ Χωρητικότητα αναλογικά των compact διαστάσεων, πλάτος ανοίγματος πόρτας, εκμεταλλεύσιμο σχήμα, διαιρούμενος πάτος
- Φωτισμός το βράδυ
 

Δοκιμή: Toyota Yaris Cross Hybrid
(πάτα πάνω στην εικόνα)

Test Αποφυγής Κινδύνου του Toyota Yaris Cross
(πάτα πάνω στην εικόνα)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto