Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Δοκιμή: Νέο Toyota Yaris Cross Hybrid
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Toyota Yaris Cross Hybrid

106.980 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2021)

Μετά από μακρά περίοδο αναμονής δοκιμάζουμε, με μετρήσεις που δε θα βρείτε πουθενά αλλού, την full υβριδική έκδοση του Toyota Yaris Cross, το οποίο ήρθε να μεγαλώσει το... χαμό που γίνεται τελευταία στην κατηγορία των B-SUV.

Toyota Yaris Cross: Με όνομα και προσόντα για κορυφή

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mε μια ματιά
- Το πρώτο B-SUV της Toyota με μήκος 4,18 μέτρα
- Υβριδικό με 116 άλογα & «καίει» μόλις 5,3 λτ./100 χλμ.
- Με ηλεκτρική τετρακίνηση για την 4x4 έκδοση
- Από 20.320 (το υβριδικό) με πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας

Αν έπρεπε να περιγράψουμε με λέξεις κλειδιά το μοντέλο της δοκιμής αυτής, αυτές θα ήταν οι εξής: Yaris, Toyota, SUV πόλης, hybrid, οικονομικό, 4κίνητο, τιμή από 17.470€.
#Yaris, γιατί ονομάζεται Yaris Cross παρότι δεν αποτελεί μία υπερυψωμένη εκδοχή του δημοφιλούς supermini, αλλά φέρει το όνομα αυτό ώστε να κερδίσει από την επιτυχία του. Άλλωστε και πίσω στην πόρτα, Yaris λέει. Το «Yaris Cross» θα το βρείτε χαμηλά στο πλάι μόνο.
#Toyota, γιατί αρκετοί αγοραστές θα το προτιμήσουν με κλειστά μάτια, και επειδή η λέξη αυτή είναι συνώνυμο της λέξης αξιοπιστία στην ελληνική αγορά.
#hybrid, γιατί είναι ένα από τα λίγα υβριδικά αυτοκίνητα που υπάρχουν στην κατηγορία αυτή και είναι σούπερ οικονομικό σε κατανάλωση, όπως θα διαβάσετε παρακάτω στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center.
#4κίνητο, γιατί είναι από τα λίγα 4x4 μοντέλα που θα βρεις στην κατηγορία και το μόνο full υβριδικό, αν και να είμαστε ειλικρινείς το μερίδιο στις πωλήσεις τους είναι πολύ μικρό…
#17.470 € με 125 άλογα, που σημαίνει ότι έχει το καλύτερο νούμερο σε ευρώ ανά ίππο στην κατηγορία. Ή διαφορετικά από 20.320 ευρώ ως υβριδικό.
 
Θέλετε κάτι άλλο; Όχι, για αυτό και μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό.

Το νέο Yaris Cross είναι το μοντέλο έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια στην κατηγορία, και αυτό φάνηκε αφού με το που άνοιξαν οι παραγγελίες του, ανέβηκε ψηλά στα chart των ελληνικών πωλήσεων. Έτσι, εμείς δοκιμάζουμε την πιο εμπορική έκδοση της ελληνικής αγοράς και όπως κάνουμε με όλα τα μοντέλα της κατηγορίας το υποβάλλουμε σε εξαντλητικές δοκιμές που δεν θα βρείτε αλλού. Μετρήσεις επιδόσεων κινητήρα, μετρήσεις κατανάλωσης εντός & εκτός πόλης, μετρήσεις εσωτερικών χώρων χιλιοστό προς χιλιοστό με τα ειδικά όργανά μας, μέτρηση του πραγματικού χώρου αποσκευών & φυσικά η μέτρηση που έχει καθιερώσει το AutoΤρίτη στην Ελλάδα, το test αποφυγής κινδύνου (elk test) θα τα βρείτε όλα εδώ, ενώ σε λίγες ημέρες θα το δείτε αντιμέτωπο και με τα υπόλοιπα best seller μοντέλα της κατηγορίας!
 

Test Αποφυγής Κινδύνου του Toyota Yaris Cross
(πάτα πάνω στην εικόνα)

Τι χωράει το πορτ-μπαγκάζ του Yaris Cross
(πάτα πάνω στην εικόνα)

Σχεδίαση: To Yaris Cross έχει SUV χαρακτήρα, χωρίς να είναι υπερυψωμένο Yaris ή ένα μικρό C-HR

Και πόσο έχει το Yaris Cross;

Εσωτερικό: Μοντέρνο, γεροδεμένο & πρακτικό

Πρακτικό & ευρύχωρο το πορτμπαγκάζ του Yaris Cross

Κινητήρας-Επιδόσεις-Κατανάλωση: Τop οικονομία, απλά επαρκείς επιδόσεις για το Yaris Cross

Στο δρόμο: Ευέλικτο, άνετο και απόλυτα ασφαλές το Yaris Cross

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »