Πόσο καλό είναι το Skoda Kamiq με το φυσικό αέριο;

 Σχολιάστε 
5.202 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2024)
Πόσο καλό είναι το Skoda Kamiq με το φυσικό αέριο;
2 Φωτογραφίες »

- Είναι το μοναδικό SUV στην αγορά με φυσικό αέριο (CNG)
- Με φυσικό αέριο κάνεις 100 χλμ. με 5,7 ευρώ, με βενζίνη χρειάζεσαι τα διπλά λεφτά
- Είναι το καλύτερο μικρό SUV για ψηλούς, χωράει επιβάτες με ύψος έως 1,91 μ.
- Στην πρώτη 5άδα με τα SUV με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (18,8 εκ.) για να πατάς εύκολα στο χώμα

Είναι το μοναδικό SUV στην αγορά με φυσικό αέριο (CNG)

Οι κατασκευαστές μας «πολιορκούν» με τα ηλεκτρικά γιατί αυτό είναι το νέο trend, υπάρχει όμως ένα… γαλατικό χωριό που αντιστέκεται. Και αυτό είναι το φυσικό αέριο (CNG). Βέβαια, το φυσικό αέριο δεν έγινε δημοφιλές όπως το υγραέριο LPG (το δίκτυο και η μετατροπή οι λόγοι) ωστόσο η οικονομία που προσφέρει είναι αξιοσημείωτη (δείτε εδώ τις διαφορές LPG-CNG-Diesel). Έτσι λοιπόν, πλέον υπάρχουν πολύ λίγες προτάσεις, απόδειξη ότι στην ελληνική αγορά σε SUV υπάρχει μόνο το Skoda Kamiq. Παρακάτω, βρίσκουμε τα συν και πλην του τελευταίου των Μοϊκανών, η τιμή του οποίου ξεκινάει από τα 25.580 στο εξοπλιστικό επίπεδο Ambition (βρείτε εδώ όλα τα μοντέλα με φυσικό αέριο).

Με φυσικό αέριο κάνεις 100 χλμ. με 5,7 ευρώ, με βενζίνη χρειάζεσαι τα διπλά λεφτά

Το Kamiq G-TEC εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο 1,0 TSI κινητήρα του ομίλου VW, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους, με τη ροπή να είναι 160 Nm στις 1.800-3.800 σ.α.λ.. To μεγάλο του ατού είναι το χαμηλό κόστος μετακίνησης, αφού οι μετρήσεις μας σε πραγματικές συνθήκες όμως έδειξαν μέση κατανάλωση 5,2 κιλά/100 χλμ. το οποίο μεταφράζεται σε κόστος 5,7 ευρώ για κάθε 100 χλμ. (τιμή CNG: 1,1 ευρώ/κιλό). Το αντίστοιχο πραγματικό κόστος με το Kamiq 1,0 ΤSI 110 PS είναι υπερδιπλάσιο με 12 ευρώ ανά 100 χλμ. (τιμή βενζίνης 1,9 ευρώ/λτ.). Σε συνθήκες ταξιδιού είδαμε κατανάλωση CNG γύρω στα 4,0 κιλά/100 χλμ. ή 4,4 ευρώ/100 χλμ., ενώ η κατανάλωση βενζίνης είναι κάτω από 6 λτ./100 χλμ. 


Skoda Kamiq G-TEC: Σύγκριση σε χώρους, κατανάλωση, οικονομία, επιδόσεις, CNG, φυσικό αέριο
2 Φωτογραφίες »

Skoda Kamiq G-TEC: Σύγκριση σε χώρους, κατανάλωση, οικονομία, επιδόσεις, CNG, φυσικό αέριο

Είναι το καλύτερο μικρό SUV για ψηλούς, χωράει επιβάτες με ύψος έως 1,91 μ.

Η μεγάλη ευρυχωρία είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Kamiq, σε σημείο που να θυμίζει μοντέλο ανώτερης κατηγορίας. To μικρό SUV των Τσέχων μπορεί να μεταφέρει στο πίσω κάθισμα επιβάτες με ύψος ακόμη και 1,91 μ., νούμερο που το φέρνει στην πρώτη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα SUV της κατηγορίας του. Στην πρώτη θέση, βρίσκεται και σε ό,τι αφορά τον «αέρα» που διαθέτει για τα πόδια των πίσω επιβατών (έχεις πάνω 18,8 πόντους περιθώριο να βάλεις τα πόδια σου). Θύμα πάντως των τριών ρεζερβουάρ φυσικού αερίου που έχει η έκδοση G-TEC ήταν το πορτ-μπαγκάζ, το οποίο, ενώ στις εκδόσεις βενζίνης φτάνει τα 400 λίτρα, σε αυτή την περίπτωση είναι μειωμένο στα 278 λτ.

Στην πρώτη 5άδα με τα SUV με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (18,8 εκ.) για να πατάς εύκολα στο χώμα

Το Kamiq δεν είναι SUV μόνο κατ όνομα αλλά και σε ουσία, αφού έχει 18,8 εκ. απόσταση από το έδαφος, μια από τις καλές τιμές στην κατηγορία του. Στο δρόμο, το μικρό crossover της Skoda ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στην άνεση και στο κράτημα. Η ανάρτηση με το πολύ καλό bound-rebound απορροφά τις κακοτεχνίες και δεν αφήνει να εμφανιστεί κλίση στις στροφές και παρά τη σημαντική απόσταση από το έδαφος ταξιδεύει με σιγουριά στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων μεταφέροντας ξεκούραστα τους επιβάτες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Skoda Kamiq σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Skoda Kamiq
LEASING FORD VS OPEL
moto