Πουλάει την Lamborghini το VW Group;

1.805 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2019)

Aβέβαιο είναι το μέλλον της ιταλικής φίρμας στον όμιλο VW σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

Ο όμιλος Volkswagen διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που τον θέλουν να έχει σχέδια για πώληση της Lamborghini. Το Bloomberg ήταν το πρώτο μέσο που ανέφερε ότι το VW Group βρίσκεται σε συζητήσεις για το μέλλον της φίρμας με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως είτε θα προσπαθήσει να την πουλήσει είτε θα την «ανεξαρτητοποιήσει»  για να μπορέσει να στρέψει για τα καλά την προσοχή της στην ανάπτυξη της Audi και της Porsche.

To Βloomberg κάνει επίσης λόγο πως το VW Group σκέφτεται να πάρει την Lamborghini υπό την σκεπή της Audi και να την δώσει στην Porsche, ενώ η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung υποστηρίζει επίσης πως έχει μπει «πωλητήριο» στη Lamborghini, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τις πηγές του.

Ένας εκπρόσωπος της VW δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για πώληση της ιταλικής φίρμας, λέγοντας στο Reuters πως οι φήμες που έχουν αναπτυχθεί, δεν στηρίζονται πουθενά. Ο διευθύνων σύμβουλος τoυ VW Group, Herbert Diess είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι η εταιρεία εξετάζει την αναθεώρηση των εταιρειών που βρίσκονται υπό την σκεπή της. Υπενθυμίζουμε πως εκτός από την VW, την Audi, την SEAT, την Skoda και την Lamborghini, το VW Group έχει την ιδιοκτησία της Ducati, της Bentley αλλά και της γαλλικής Bugatti.

Ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως θα ήταν μια καλή κίνηση για το VW Group να ανεξαρτητοποιήσει κάποιες από τις φίρμες που έχει στην κατοχή του και να αλλάξει την δομή της οργάνωσής του, ώστε να αντλήσει σημαντικότερους επενδυτές και να αυξηθεί η αξία τους. Οι ίδιοι φέρνουν ως παράδειγμα αυτό που έκανε η Fiat-Chrysler με την Ferrari, αφού η αξία της πασίγνωστης φίρμας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων έχει εκτιναχθεί στα 30 δις δολλάρια…

Hyundai
4green