Πρεμιέρα του υβριδικού Jeep Renegade

5.578 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2019)

Στους δρόμους της Ιταλίας θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το plug-in υβριδικό Jeep Renegade, στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τορίνο.

Λίγους μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της plug-in υβριδικής έκδοσης του Jeep Renegade στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα του "πράσινου" μικρού SUV της αμερικανικής φίρμας στους δρόμους της Ιταλίας.

Πεδίο δράσης θα αποτελέσουν οι δρόμοι του Τορίνο, εκεί όπου από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση. Πέραν της έκθεσης του μοντέλου στο κοινό, το plug-in υβριδικό Jeep Renegade με τον θερμικό κινητήρα των 1,33 λτ. και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 240 άλογα, θα παρελάσει στους δρόμους γύρω από την ιταλική πόλη.
 

Στα επιμέρους τεχνικά στοιχεία του Renegade PHEV, με μία πλήρη φόρτιση έχει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. με μέγιστη ταχύτητα κίνησης τα 130 χλμ./ώρα. Η συνεργασία του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτρικού μοτέρ, που εδρεύει στον πίσω άξονα, δίνει τη δυνατότητα στο μικρό SUV της Jeep να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7 δλ. σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας. Το σημαντικότερο στοιχείο βέβαια σε τέτοιες εκδόσεις είναι η οικονομία καυσίμου και οι μειωμένες εκπομπές ρύπων, σε συνδυασμό με την πιο άμεση απόκριση στο γκάζι και τις καλύτερες επιταχύνσεις, αφού τα νώτα του βενζινοκινητήρα και της όποιας υστέρησης έχει στις χαμηλές στροφές λειτουργίας, καλύπτει ο ηλεκτροκινητήρας. 

Τέλος, για την ιστορία να σημειώσουμε πως, το πρώτο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1900 στο κάστρο του Βαλεντίνο. Μετέπειτα, μοιράστηκε μεταξύ της πόλης του Μιλάνο, της Ρώμης και του Τορίνο, ενώ το 1984 μεταπήδησε στο πρώην εργοστάσιο της Fiat στο Λινγκότο. Ακολούθησε μια "παύση πυρός" μεταξύ 2002 και 2015, ενώ από τότε και έπειτα πραγματοποιείται στο Parco del Valentino με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και περισσότερους από 600.000 θεατές.

Mercedes
moto