• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τeaser εικόνα της νέας i4.

Η ισχύς της i4 θα πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 523 ίππων .

Πρώτα επίσημα στοιχεία για την BMW i4

11.196 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/11/2019

Η ΒΜW αποκάλυψε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την ισχύ και την μπαταρία της επερχόμενης i4 καθώς και για τα επόμενα σχέδια της.

Τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης i4 αποκάλυψε η BMW σήμερα μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσής της.

Το νέο μοντέλο θα μπει σε παραγωγή το 2021 λίγο μετά τον ερχομό της iX3 και θα είναι σύμφωνα με τους Βαυαρούς το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν της φίρμας που όπως η ίδια ισχυρίζεται «θα προαναγγείλει μια νέα εποχή ευχάριστης οδήγησης». Η BMW ανακοινώνει επίσης πως το μοντέλο θα χρησιμοποιήσει το πέμπτης γενιάς eDrive σύστημα που θα δοθεί επίσης στην iX3 που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2020 αλλά και στην iNext που θα λανσαριστεί το 2021.

Η ισχύς της i4 θα πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 523 ίππων και θα συνεργάζεται με μια καινούριας τεχνολογίας μπαταρία 80 kWh, με 550 κιλά βάρος, που θα προσφέρει αυτονομία 600 χιλιομέτρων, χωρίς ωστόσο η φίρμα να κάνει γνωστό με βάση ποιο τεστ έγιναν οι μετρήσεις (πιθανότατα πάντως αφορά τα τεστ WLTP). Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΒΜW σημειώνει πως το επίπεδο ισχύος των 523 ίππων είναι άμεσα συγκρίσιμο με τα αντίστοιχα μοντέλα που «φορούν» V8 κινητήρες βενζίνης. Η επίδοση του πρώτου «i» τετράθυρου μοντέλου της BMW από στάση έως τα 100χλμ θα είναι στα 4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ορίζεται στα 200χλμ./ώρα.

Η νέα BMW i4 θα ακολουθεί την σχεδιαστική γλώσσα της νέας Σειράς 3 και της επερχόμενης 4άρας, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως θα έχει πιο μεγάλη απόσταση από το έδαφος, κυρίως για να «προστατέψει» την ηλεκτρική μπαταρία που θα είναι τοποθετημένη χαμηλά στο δάπεδο του μοντέλου.

Η παραγωγή της i4 θα γίνει στις ίδιες γραμμές παραγωγής της Σειράς 3 στο Μόναχο.

Tags: BMW, i4