Η Mercedes αναφέρει πως προσφέρει στο μοντέλο με πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Πρώτες τιμές για GLE

3.444 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2018)

Αυτές είναι οι πρώτες τιμές που έγιναν γνωστές αναφορικά με τη νέα Μercedes GLE. Από πόσο;

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα, η Mercedes αποκάλυψε τη νέα GLE, ισχυριζόμενη πως είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην κατηγορία του, παρά το γεγονός πως το γερμανικό SUV είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του χάρη στο διευρυμένο κατά 80 χιλιοστά μεταξόνιο του. Τώρα, έγιναν γνωστές και οι πρώτες τιμές για το μεγάλο SUV της Mercedes για την αγορά της Γερμανίας.
 
Αν και δεν είχαν δοθεί λεπτομέρειες για την έκδοση αυτή κατά την παρουσίαση του μοντέλου, η πιο προσιτή οικονομικά GLE θα είναι αυτή στην έκδοση 300 d 4Matic που θα εξοπλίζεται με ένα 4κύλινδρο μοτέρ απόδοσης 245 ίππων και 500 Νm ροπής με τιμή από 65.807 ευρώ. Αντίθετα, η επιλογή στην βενζίνη κοστίζει 72.650 ευρώ στην έκδοση 450 4Matic με το μηχανικό της σύνολο να αναλύεται σε έναν υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ συνολικής ισχύος 367 ίππων και 500 Nm ροπής, δύναμη που μπορεί να αυξηθεί κατά 22 άλογα και 250 Nm ροπής μέσω του συστήματος EQ Boost. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνδέεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων ενώ  από κει και πέρα η μάρκα επιβεβαιώνει πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν και νέες επιλογές κινητήρων καθώς και μία  plug-in υβριδική έκδοση.

Η Mercedes αναφέρει πως προσφέρει στο μοντέλο με πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως το Active Distance Assist Distronic, μέσω του οποίου παρακολουθείται ζωντανά η κίνηση στο δρόμο και όταν αυτό κρίνει απαραίτητο προσαρμόζει την ταχύτητα σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε αν χρειαστεί οι αισθητήρες να δώσουν την εντολή και να μειώσουν ακόμα περισσότερο την ταχύτητα.
 

SPRING SEAT
NISSAN