«Ανοιχτή» δηλώνει η Tata στο ενδεχόμενο να βρει συνεργάτες αναφορικά με τη Jaguar Land Rover.

Ψάχνει συνεργάτες για την JLR η Tata

1.505 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2019)

«Ανοιχτή» δηλώνει η Tata στο ενδεχόμενο να βρει συνεργάτες αναφορικά με τη Jaguar Land Rover, ωστόσο ο ινδικός «κολοσσός» ξεκαθαρίζει πως δε σκοπεύει να πουλήσει την JLR.


Η Tata Motors αγόρασε την Jaguar Land Rover από τη Ford το 2008. Όμως το τελευταίο διάστημα με τις απώλειες που έχει δεχθεί, τόσο από την κάμψη στην αγορά αυτοκινήτων της Ινδίας, όσο και από τα προβλήματα στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής επιβράδυνσης στην Κίνα, αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit, έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους της εταιρείας να αναζητούν συμμάχους.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα χείλη της Tata δεν υπάρχει καμία σκέψη πώλησης και πως ο βασικός στόχος είναι η μείωση του κόστους εξέλιξης και κατασκευής των οχημάτων: «Δεν πρόκειται να πουλήσουμε», δήλωσε ξεκάθαρα στα ξένα μέσα ενημέρωσης ο Natarajan Chandrasekaran, πρόεδρος της Tata Sons Ltd και θέλοντας να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρος σημείωσε πως: «Είναι βασική δραστηριότητα για εμάς. Είναι η μεγαλύτερή μας εταιρεία».
 
Μάλιστα ο ισχυρός άντρας της Tata σημείωσε πως η εταιρεία «ψάχνει πάντα για εταιρικές σχέσεις» καθώς ο ρόλος της δεν είναι αυτός του οικονομικού επενδυτή, αλλά όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «η Tata Group έχει στη διάθεσή της και διοικεί εταιρείες».
 
Αν και ο Chandrasekaran παρουσιάστηκε ξεκάθαρος και ανένδοτος σε ενδεχόμενο πώλησης της JLR, νωρίτερα οικονομικοί αναλυτές της Sanford C. Bernstein χαρακτήρισαν την Jaguar Land Rover ως «σοβαρή πρόκληση» για την Tata και ανέφεραν πως ίσως θα έπρεπε να εξετάσει την προοπτική να παραχωρήσει την εταιρεία. Μάλιστα οι ίδιοι αναλυτές πρότειναν την BMW ως αγοραστή ακόμα και ενός ποσοστού, ωστόσο όπως προαναφέραμε η Tata γνωστοποίησε πως δεν έχει τη διάθεση να πουλήσει, παρά μόνο να συνεργαστεί.    

EUROINS PASXA
Audi