Το τρέχον Peugeot 308 κατασκευάζεται στη Γαλλία και το εργοστάσιο στην πόλη Σοσό.

Ψάχνεται για την κατασκευή του Peugeot 308 η PSA

3.797 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2019)

Πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του Peugeot 308 και συγκεκριμένα με το που θα κατασκευαστεί η επόμενη γενιά του γαλλικού hatchback, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Το Peugeot 308 πρόκειται να αντικατασταθεί είτε τον επόμενο χρόνο είτε το 2021, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι οποίες προέρχονται από εκπροσώπους του Ομίλου PSA, το νέο 308 δεν θα κατασκευαστεί στη Γερμανία ή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Το ζήτημα της παραγωγής προέκυψε μετά από πληροφορίες που ανέφεραν πως η εταιρεία αξιολογεί το εργοστάσιο στο Ellesmere Port στην Αγγλία και το Ruesselsheim στη Γερμανία για την παραγωγή των επόμενων γενιών του 308 και του Astra. Μάλιστα ανέφερε πως η κοινή πλατφόρμα των δύο αυτοκινήτων ήταν ένας παράγοντας που βόλευε σε αυτό το πλάνο.
 
Παρά την πληροφόρηση, ένας εκπρόσωπος της PSA, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά δήλωσε: «Δεν υπάρχει σχέδιο για την παραγωγή του 308 στη Γερμανία ή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα λάβουμε απόφαση σχετικά με τον τόπο παραγωγής όταν χρειαστεί».
 
Από κει και πέρα μιλώντας για το Astra αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τον Απρίλιο ανέφερε ότι η PSA θα αποφάσιζε σύντομα για την κατασκευή της επόμενης γενιάς. Το Astra κατασκευάζεται στο Gliwice της Πολωνίας και στο Ellesmere Port της Βορειοδυτικής Αγγλίας, αλλά η PSA σκοπεύει (σύμφωνα με το δημοσίευμα) να ενσωματώσει ορισμένα μοντέλα της Opel στα υφιστάμενα εργοστάσια της σε μια προσπάθεια να αυξήσει την απόδοση και να μειώσει το κόστος.
 
Τέλος, το ρεπορτάζ της Handelsblatt έκλεισε αναφέροντας πως η PSA εξετάζει δύο επιλογές για την παραγωγή του Astra. Είτε κατασκευή του 75% του συνόλου των Astra στο Ellesmere Port, με τον υπόλοιπο όγκο να μετακινείται στο Ruesselsheim. Είτε κατασκευάζοντας το 75% των Astra στο Ruesselsheim, με το Ellesmere Port να κατασκευάζει μόνο δεξιοτίμονα μοντέλα για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Νότιο Αφρική.

peugeot
NISSAN