Tο συγκεκριμένο όχημα επιτρεπόταν να οδηγηθεί μόνο από τον προσωπικό οδηγό του Χίτλερ.

Θωράκιση υπήρχε στο πλάι και κατα μήκος του αυτοκινήτου, στις πλάτες των καθισμάτων και φυσικά στα τζάμια

Χρησιμοποιήθηκε σε πολλές ναζιστικές παρελάσεις

Κάτω από το καπό της Mercedes βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 7,7 λίτρων που αποδίδει 230 ίππους

Στο σφυρί η Μercedes του Αδόλφου Χίτλερ

3.575 Επισκέψεις στο άρθρο (27/12/2017)

Μία θωρακισμένη Mercedes-Benz Grosser του 1939 που ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ, πρόκειται να δημοπρατηθεί για καλό σκοπό.

Μία σπάνια Mercedes-Benz 770K Grosser Open Tourer του 1939, πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 17 Ιανουαρίου. Τί το ιδιαίτερο έχει η συγκεκριμένη; Η θωράκιση της είχε δημιουργηθεί για να προστατεύσει τον κάτοχο της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Αδόλφο Χίτλερ. Το άριστα διατηρημένο αυτοκίνητο θα τεθεί σε δημοπορασία από την εταιρία Worldwide Auctioneers στη πόλη Scottsdale της Αριζόνα.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους, το συγκεκριμένο όχημα επιτρεπόταν να οδηγηθεί μόνο από τον προσωπικό οδηγό του Χίτλερ αλλά και τον αξιωματικό των SS Erich Kempka. Χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ναζιστικών παρελάσεων μεταξύ 1939 και 1941 ενώ ήταν υπεύθυνο και για τις ασφαλείς μετακινήσεις πολλών υψηλόβαθμων στελεχών.
 
Προκειμένου να παρέχει την απόλυτη προστασία στον Χίτλερ, το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με αλεξίσφαιρες πλάκες κατά μήκος των πλευρών και του «πατώματος» του.Το τζάμι φυσικά ήταν και αυτό με τη σειρά του σε θέση να αντέξει αρκετές σφαίρες, όπως και η αναδιπλούμενη θωρακισμένη πλάτη των καθισμάτων.

Κάτω από το καπό της θωρακισμένης Mercedes βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 7,7 λίτρων που αποδίδει 230 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.

Με την λήξη του πολέμου, η Mercedes-Benz 770K Grosser πέρασε στα χέρια των συμμαχικών δυνάμεων και διατηρήθηκε σε άψογη κατάσταση. Ο οίκος που θα φέρει εις πέρας την δημοπρασία δήλωσε πως θα προσφέρει το 10% της τελικής αξίας τους αυτοκινήτου, σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα, με απώτερο σκοπό να μην επαναληφθούν παρόμοιες φρικαλεότητες.
 

Hyundai
4green