Πώς γλιτώνεις χρήματα στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Πώς γλιτώνεις χρήματα στην ασφάλιση αυτοκινήτου

3.895 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2023)

Η ασφάλιση αυτοκινήτου δεν πρέπει να εξαντλεί τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Δες πώς μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα ενώ λαμβάνεις τις καλύψεις που χρειάζεσαι.

Το ψάχνεις ή ανανεώνεις την ασφάλιση στη λήξη από «αυτοματισμό»;

Εκτός ότι είναι παράνομο, είναι και αδιανόητο να κυκλοφορείς με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, μιας και σε περίπτωση «στραβής» θα μπλέξεις σε ένα κυκεώνα δικαστικών διαδικασιών και θα αναγκαστείς να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στη τσέπη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέχεσαι πάντα με κλειστά μάτια τις προτάσεις που σου δίνουν οι ασφαλιστές και να πληρώνεις ένα σκασμό χρήματα σε υπηρεσίες που ίσως δεν χρειάζεσαι! Δες με ποιούς τρόπους μπορείς να γλιτώσεις χρήματα από την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συγκρίνετε το κόστος ασφάλισης στο internet

Google is our friend, λένε οι Αμερικάνοι και δεν έχουν άδικο. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου βγάλει μια πληθώρα μηχανών σύγκρισης ασφαλειών, όπου μπορείς να συγκρίνεις τιμές και υπηρεσίες για να βρεις αυτή που σε συμφέρει και ταυτόχρονα να είσαι ενημερωμένος για τις χρεώσεις που παίζουν. Η διαφορά ανά εταιρεία είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να ακουμπήσει ακόμα και τα 200 ευρώ για τις ίδιες παροχές.
 

Συνδύασε την με άλλες παροχές από την ίδια εταιρεία ή κάνε την για μεγάλη χρονική διάρκεια.

Πολλές εταιρείες σου προσφέρουν επιπλέον εκπτώσεις αν δεσμεύεσαι μαζί τους με παραπάνω από ένα τύπο συμβολαίου, π.χ. ασφάλεια υγείας ή και δεύτερου αυτοκινήτου. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που αξίζει να επενδύσεις σε μια ασφάλεια σπιτιού για να κερδίσεις την επιπλέον έκπτωση, αφού στο τέλος θα πληρώσεις και λιγότερα συνολικά και θα προστατεύεις και την κατοικία σου. Επίσης μπορεί να έχεις μέχρι και 40% κέρδος αν επιλέξεις να κάνεις μια ετήσια ασφάλεια αντί για μηνιαία.
 

Επωφελήσου αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα το χρόνο!

Αν κινείς σπάνια το αυτοκίνητο σου και δεν γράφεις πάνω από 3.000 χλμ το χρόνο, τότε γιατί να πληρώνεις πλήρη ασφάλεια; Αν και η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι σχετικά καινούργια στη χώρα μας, υπάρχουν εταιρείες που σε «επιβραβεύουν» αν δεν γράφεις πολλά χιλιόμετρα με το όχημα σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να γλιτώσεις ακόμα και πάνω από 100 ευρώ (αναλόγως το αυτοκίνητο) στα ετήσια ασφάλιστρα σου.
 

Τσέκαρε πάντα την αξία του αυτοκινήτου

Το κόστος ασφάλισης βγαίνει σε συνάρτηση με την αξία του αυτοκινήτου, τον τόπο κατοικία, τις καλύψεις, τη χρονική διάρκεια, την ηλικία του οδηγού και το έτος έκδοσης διπλώματος. Από τα παραπάνω, αυτό που συνήθως δεν διασταυρώνεται μετά την πρώτη φορά ασφάλισης είναι η αξία του οχήματος, με αποτέλεσμα πολλές φόρες να «πληρώνεις» ένα μεταχειρισμένο 10ετίας όσο έκανε σχεδόν καινούργιο. Μας έχει τύχει προσωπικά, να χρειαστεί να αναφερθούμε στους πίνακες με τις τιμές μεταχειρισμένων και την πραγματική αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου για να γλιτώσουμε υπερβολικές χρεώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν βελτιωμένη προσφορά ασφάλισης κατά 20%.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει είσαι κάπως προσεκτικός με τις παροχές που ζητάς. Παραδείγματος χάριν αν επιθυμείς να ασφαλίσεις για κλοπή ένα μεταχειρισμένο όχημα που κοστολογείται στα 1.000 ευρώ (ανεξαρτήτως αν είναι σωστή ή λάθος η τιμή), τότε η επιπλέον χρέωση στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ίσως να είναι ασύμφορη για σένα σε βάθος χρόνου.
 
-Αν κάνεις λίγα χλμ/ χρόνο, το λες, γλιτώνεις λεφτά
-Ζητάς τιμή με βάση την απαξίωση (κάθε χρόνο χαμηλότερα)
-Συνδυαστικά πακέτα (π.χ. αυτοκίνητο & σπίτι) συμφέρουν
-Η έρευνα τιμών, βγάζει «λαυράκια» (ευκαιρίες)
Το ψάχνεις ή ανανεώνεις την ασφάλιση στη λήξη από «αυτοματισμό»;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
CONTINENTAL
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel