Ασφάλεια αυτοκινήτου: Για να μην παίρνεις γουρούνι στο σακί!

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Για να μην παίρνεις γουρούνι στο σακί!

5.391 Επισκέψεις στο άρθρο

-Αν κάνεις λίγα χλμ/ χρόνο, το λες, γλιτώνεις λεφτά!
-Ζητάς τιμή με βάση την απαξίωση (κάθε χρόνο χαμηλότερα).
-Συνδυαστικά πακέτα (π.χ. αυτοκίνητο & σπίτι) συμφέρουν!
-Η έρευνα τιμών, βγάζει «λαυράκια» (ευκαιρίες)!

Αν κάνεις λίγα χλμ/ χρόνο, το λες, γλιτώνεις λεφτά

Αν κινείς σπάνια το αυτοκίνητο σου και δεν γράφεις πάνω από 3.000 χλμ. το χρόνο, τότε γιατί να πληρώνεις «ολόκληρη» ασφάλεια; Αν και η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι σχετικά καινούργια στη χώρα μας, υπάρχουν εταιρείες που σε «επιβραβεύουν» αν δεν γράφεις πολλά χιλιόμετρα με το όχημα σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να γλιτώσεις ακόμα και πάνω από 100 ευρώ (αναλόγως το αυτοκίνητο) στα ετήσια ασφάλιστρα σου.

Ζητάς τιμή με βάση την απαξίωση (κάθε χρόνο χαμηλότερα)

Το κόστος ασφάλισης βγαίνει σε συνάρτηση με την αξία του αυτοκινήτου, τον τόπο κατοικία, τις καλύψεις, τη χρονική διάρκεια, την ηλικία του οδηγού και το έτος έκδοσης διπλώματος. Από τα παραπάνω, αυτό που συνήθως δεν διασταυρώνεται μετά την πρώτη φορά ασφάλισης είναι η αξία του οχήματος, με αποτέλεσμα πολλές φόρες να «πληρώνεις» ένα μεταχειρισμένο 10ετίας όσο έκανε σχεδόν καινούργιο. Μας έχει τύχει προσωπικά, να χρειαστεί να αναφερθούμε στους πίνακες με τις τιμές μεταχειρισμένων και την πραγματική αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου για να γλιτώσουμε υπερβολικές χρεώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν βελτιωμένη προσφορά ασφάλισης κατά 20%.

Συνδυαστικά πακέτα (π.χ. αυτοκίνητο & σπίτι) συμφέρουν

Πολλές εταιρείες σου προσφέρουν επιπλέον εκπτώσεις αν δεσμεύεσαι μαζί τους με παραπάνω από ένα τύπο συμβολαίου, π.χ. ασφάλεια υγείας ή και δεύτερου αυτοκινήτου. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που αξίζει να επενδύσεις σε μια ασφάλεια σπιτιού για να κερδίσεις την επιπλέον έκπτωση, αφού στο τέλος θα πληρώσεις και λιγότερα συνολικά και θα προστατεύεις και την κατοικία σου. Επίσης μπορεί να έχεις μέχρι και 40% κέρδος αν επιλέξεις να κάνεις μια ετήσια ασφάλεια αντί για μηνιαία.

Η έρευνα τιμών, βγάζει «λαυράκια» (ευκαιρίες)

Google is our friend, λένε οι ξένοι και δεν έχουν άδικο. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου βγάλει μια πληθώρα μηχανών σύγκρισης ασφαλειών, όπου μπορείς να συγκρίνεις τιμές και υπηρεσίες για να βρεις αυτή που σε συμφέρει και ταυτόχρονα να είσαι ενημερωμένος για τις χρεώσεις που παίζουν. Η διαφορά ανά εταιρεία είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να ακουμπήσει ακόμα και τα 200 ευρώ για τις ίδιες παροχές.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN