• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Mercedes C-Class είναι το best seller μοντέλο της premium φίρμας για το 2017 με περισσότερες από 415.000 πωλήσεις.

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes το 2017

Διαβάστηκε από 3041 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/1/2018
 

Την πιο επιτυχημένη χρονιά της ιστορίας της διήνυσε η Mercedes-Benz το 2017 φτάνοντας τα 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Το 2017 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τη γερμανική premium φίρμα η οποία είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 9,9 ποσοστιαίες μονάδες, συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά το σερί των επιτυχιών. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Mercedes για το 2017 έφτασαν τις 2.289.344 μονάδες, με την Ευρώπη να διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο έχοντας μερίδιο 955.301 αυτοκινήτων, ήτοι περί το 41,7% των συνολικών πωλήσεων.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις επιμέρους πωλήσεις στα εδάφη της Γηραιάς Ηπείρου παρατηρήθηκαν μεγάλες αυξήσεις της τάξεως του 42,4% στην Πολωνία, του 15,4% στη Σουηδία, του 15,2% στην Αυστρία, του 6,4% στη Μ. Βρετανία, του 9,7% στη Γαλλία, του 11,9% στην Ισπανία, του 15,1% στο Βέλγιο και του 3,5% στη Γερμανία, με την τελευταία να απορροφά περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα.
 

Πρωταγωνιστικό ρόλο για μια ακόμη χρονιά διαδραμάτισε η C-Class συνεχίζοντας στη θέση του best seller μοντέλου της Mercedes-Benz με περισσότερες από 415.000 πωλήσεις μέσα στο 2017, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε και στις πωλήσεις της E-Class, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής premium εταιρείας.

Παράλληλα, σημειώθηκε και ένα νέο ρεκόρ για τα μοντέλα της Mercedes-AMG που έφτασαν τις 131.970 πωλήσεις, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 33%, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 50α γενέθλια του τμήματος βελτίωσης των μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Τέλος, αισιόδοξος για την συνέχιση των επιτυχιών εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Dr. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler και επικεφαλής της Mercedes-Benz, ο οποίος είπε «Με τη Mercedes-Benz είμαστε για μια ακόμη φορά πρώτοι στις πωλήσεις της premium κατηγορίας. Είμαστε περήφανοι για αυτό μας το κατόρθωμα και θα χτίσουμε περισσότερες επιτυχίες πάνω σε αυτό.» Για να επαληθευτούν αυτές οι δηλώσεις βέβαια πρέπει πρώτα να δούμε και τα στοιχεία από τις άλλες premium φίρμες (Audi, BMW κ.ο.κ.). Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

 

MERCEDES C - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Λογικος

    Καποτε εβλεπες αστερι και γυρνουσες το κεφαλι σου. Πλεον και η κουτση Μαριω εχει αστερι και ουτε οι κλεφτες δεν τους δινουν σημασια. Και εχεις τον προεδρο να σου λεει οτι ειμαστε περηφανοι που ειμαστε πρωτοι στην (δηθεν) premium κατηγορια οταν οι A, Β, και C Class ειναι τα Μερτσεντε των Φτωχων και απο εκει ερχονται οι περισσοτερες πωλησεις.

      27
  • loukia

    Η αντιmercedes είναι η toyota.- Μόνο που δεν έρχεται στην Ευρώπη να δούμε μια συνολική ΚΟΝΤΡΑ.- ...όσοι γνώστες... ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ...