Πηγές αναφέρουν ότι το νέο Lancer θα βασιστεί στην τελευταία έκδοση της CMF C/D πλατφόρμας της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ριζικές αλλαγές στο νέο Mitsubishi Lancer

8.193 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2018)

Κάτι εντελώς καινούριο φαίνεται πως ετοιμάζει η Mitsubishi για να του δώσει το όνομα Lancer. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο διάστημα ότι η Mitsubishi ετοιμάζεται να αναβιώσει το Lancer, αλλά σε αντίθεση με ό, τι θα περίμενε κανείς, αυτό θα γίνει με ένα υβριδικό hot-hatch/crossover μοντέλο, ώστε να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Golf αλλά και το Toyota C-HR.

Το αφεντικό της μάρκας Briton Trevor Mann σε δηλώσεις του, αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε από την μάρκα: «έχουμε ένα εκτενές σχέδιο με μοντέλα μέχρι το 2025 που περιλαμβάνει τους αντικαταστάτες για τα ASX, Outlander, το L200 αλλά και στην συνέχεια τα Pajero και Lancer. To Lancer είναι πιθανότατα το πιο εύκολο να γίνει και πιστεύουμε ότι έχουμε μια λύση που θα ταίριαζε στην κατηγορία. Αν το δεις παγκοσμίως, η κατηγορία των hot hatch δεν συρρικνώνεται. Έχει χάσει λίγο το μερίδιο της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αλλά υπάρχει αύξηση των πωλήσεων της στην Κίνας και άρα υπάρχει ενδιαφέρον. Πρέπει να εξετάσουμε τι θα κάνουμε.»
 
Από την πλευρά του, ο Kunimoto, αρχισχεδιαστής της μάρκας δήλωσε ότι το νέο Lancer θα είναι αρκετά διαφορετικό από τα hatchback που έχουμε συνηθίσει «επειδή θα ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων hot hatch, δεν σημαίνει ότι η σχεδίαση του θα είναι κάτι συνηθισμένο. Ίσως μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο τύπο hatchback. Σκεφτόμαστε πολύ ριζοσπαστικά».

Πηγές αναφέρουν ότι το νέο Lancer θα βασιστεί στην τελευταία έκδοση της CMF C/D πλατφόρμας της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
MAN LYSEIS
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel