Ρoτοράτο RX-7 με turbo & 1.000 PS (+vid)

1.886 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2019)

Πυρηνικό όπλο μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί αυτό εδώ το Mazda RX-7!

O wankel 26Β κινητήρας που χρησιμοποιήθηκε από τα αγωνιστικά Mazda 767 και 787Β έχει γίνει διάσημος ανάμεσα στους φίλους της φίρμας και γενικά στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Ο David Mazzei είχε ερωτευτεί τους V10 και τους V8 κινητήρες των μονοθέσιων της Formula 1 και έψαχνε να βρει τρόπο να κάνει και το δικό του αυτοκίνητο να ακούγεται σαν και αυτά. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να αγοράσει έναν 26B από μια εταιρεία, που του υποσχέθηκε μάλιστα πως η μετατροπή θα γίνει εύκολα, αφού το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν ένας προγραμματισμός στον εγκέφαλο, τα απαραίτητα καλώδια και ένα νέο σύστημα καυσίμου. Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν έτσι.

Ο Mazzei ανακάλυψε πως το μοτέρ που παρέλαβε είχε μια σειρά από ελαττώματα όπως κακή αρχιτεκτονική, ανεπαρκή πίεση λαδιού, ακατάλληλο σύστημα εξάτμισης, κακώς συγχρονισμένη αντλία καυσίμου και πολλά άλλα. Όπως καλά καταλάβατε, χρειάστηκαν να γίνουν εκτενείς εργασίες στο μοτέρ ενώ έπειτα, ο Mazzei φρόντισε ο ήχος του να παραπέμπει στο αγωνιστικό 787Β.

Με την βοήθεια μιας Work GTX5593 98 mm Gen 2 τουρμπίνας, το αυτοκίνητο αποδίδει τώρα 1.000 άλογα και 881 Νm ροπής με το στροφόμετρο να φτάνει εύκολα τις 10.000 στροφές.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντως εντυπωσιακό.
 

Mercedes
moto