Σε νέα πλατφόρμα οι ηλεκτροκίνητες Maserati

Σε νέα πλατφόρμα οι ηλεκτροκίνητες Maserati

1.515 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2021)

Μία καινούργια πλατφόρμα για τις νέες ηλεκτροκίνητες Maserati Ghibli και Quattroporte ετοιμάζει ο Όμιλος Stellantis.

Ο Όμιλος Stellantis, που προήλθε από την συγχώνευση της FCA και της PSA, βρίσκεται σε διαδικασία εξηλεκτρισμού. Μάλιστα, μόλις χθες έγινε γνωστή η είδηση πως θα μετατρέψει το ιστορικό εργοστάσιο της Fiat στην περιοχή του Mirafiori σε κόμβο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Εκεί άλλωστε κατασκευάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό 500 και το ίδιο εργοστάσιο θα είναι αυτό που θα αναλάβει να κατασκευάσει τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Maserati Ghibli και Quattroporte.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Νέα πλατφόρμα για τις ανάγκες των ηλεκτροκίνητων Maserati

Για τις ανάγκες των δύο ηλεκτροκίνητων σεντάν της premium ιταλικής μάρκας, η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει και μία νέα ειδική πλατφόρμα, χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για αυτή. Αυτό ωστόσο που γνωρίζουμε είναι πως το πρώτο από τα δύο μοντέλα θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2022, αφού το πλάνο εξηλεκτρισμού όλων των μαρκών που υπάγονται στην Stellantis είναι σε ισχύ.
 

20 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα επόμενα 2 χρόνια από την Stellantis

Η Stellantis σκοπεύει να λανσάρει 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια και 10 από αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Μέσα σε αυτά πρέπει να υπολογίζεται και ένα ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep.
 

Οι εργαζόμενοι του Grugliasco πάνε στο Mirafiori

Θυμίζουμε πως για να μπορέσει να κάνει ακόμα πιο αποδοτική τη γραμμή παραγωγής της η Stellantis στο εργοστάσιο του Mirafiori που θα αναλάβει περισσότερα μοντέλα, αναμένεται να ενσωματώσει στη συγκεκριμένη εγκατάσταση και τους 1.100 εργαζόμενους του εργοστασίου που βρίσκεται στην πόλη Grugliasco. Η αφομοίωση τους θα γίνει σταδιακά έως το 2024, χωρίς κάποιος να χάσει τη δουλειά του, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία. Ωστόσο αυτό που δεν έκανε σαφές η Stellantis είναι τι ακριβώς θα συμβεί με το εργοστάσιο στην πόλη Grugliasco.
 
Το Grugliasco απέχει 4 περίπου χιλιόμετρα από το Mirafiori. Οι εργαζόμενοι του, κατά το παρελθόν έχουν μετακινηθεί μεταξύ των δύο εργοστασίων με βάση τις ανάγκες παραγωγής. Η απόφαση αυτή της Stellantis σηματοδοτεί το τέλος κατασκευής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο Grugliasco λιγότερο από μια δεκαετία αφότου ξεκίνησε εκεί η παραγωγή αυτοκινήτων της Maserati.

Σαν τα μάτια της προσέχει την Maserati η Stellantis!
- Ετοιμάζει καινούργια πλατφόρμα για τις νέες ηλεκτροκίνητες Ghibli και Quattroporte.
- Εντός του 2022 η αποκάλυψη της πρώτης.
-Στο Mirafiori η κατασκευή τους.
Θα πουλήσουν παραπάνω τα premium μοντέλα σαν ηλεκτροκίνητα ή οι πελάτες θα τους γυρίσουν την πλάτη;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto