Οι μετοχές της Aston Martin έχουν χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας τους.

Σε πτώση η μετοχή της Aston Martin

1.467 Επισκέψεις στο άρθρο (25/7/2019)

Οι μετοχές της Aston Martin έχουν χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας τους, μετά από τεράστια πτώση των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη!

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους ιθύνοντες της Aston Martin, καθώς όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η τιμή της μετοχής της βρετανικής φίρμας μειώθηκε περισσότερο από 20%, ως απόρροια της τεράστιας πτώσης των πωλήσεων.
 
Τα ίδια μέσα αναφέρουν πως οι πωλήσεις της Aston Martin στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν πτώση 22% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ οι πωλήσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σημείωσαν πτώση 28%. Συνολικά, η Aston Martin αναμένει ότι τα στοιχεία πωλήσεων για το οικονομικό έτος 2019 θα είναι μεταξύ 6.300 και 6.500 οχημάτων.
 
Θέση για θέμα πήρε και ο επικεφαλής της Aston Martin Lagonda, Andy Palmer ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι που οι πωλήσεις δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές προσδοκίες μας, αλλά δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την ποιότητα μας και να προστατεύσουμε την θέση της μάρκας μας, πρωτίστως. Σήμερα αναλαμβάνουμε αποφασιστική δράση για την καλύτερη διαχείριση της Aston Martin Lagonda».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την πτώση των πωλήσεων για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, οι πωλήσεις της Aston Martin αυξάνονται στην Αμερική και σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.
 
Τέλος, η  Aston Martin αναμένει ότι το επερχόμενο SUV, DBX θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του παρόντος κλίματος και πως θα είναι βασικό γρανάζι στην αύξηση των πωλήσεων, στην κατηγορία των πολυτελών  SUV υψηλής απόδοσης.

Hyundai
4green