Η νέα γενιά του SEAT Leon επιστρέφει στο Nurburgring για τον τελικό γύρο δοκιμών.

Σε τελικές δοκιμές το νέο SEAT Leon (+vid)

3.814 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2019)

Η νέα γενιά του SEAT Leon επιστρέφει στο Nurburgring για τον τελικό γύρο δοκιμών πριν το επικείμενο ντεμπούτο του και οι κατασκοπευτικοί φωτογραφικοί φακοί ήταν εκεί και κατέγραψαν τα πάντα.

Αν και δε γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία αποκάλυψης του μοντέλου, το ντεμπούτο της νέας γενιάς του Leon αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, συνηγορώντας με αυτό τον τρόπο που οι δοκιμές που πραγματοποιούνται είναι πράγματι οι τελικές.
 
Περνώντας στο μοντέλο, το πλήρες καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε συμπέρασμα για τις όποιες λεπτομέρειες έχουν αποτυπωθεί από τους σχεδιαστές, ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το νέο ισπανικό μικρομεσαίο χάτσμπακ θα αλλάξει αρκετά χωρίς όμως ριζικές επεμβάσεις. Τα νέα εντυπωσιακά και τραβηγμένα στις άκρες φώτα σε συνδυασμό με τη νέα εξάγωνη μάσκα και τον σπορ προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά στυλιστικά στοιχεία του νέου Leon.
 
Στο εσωτερικό γνωρίζουμε πως ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι μέρος του εξοπλισμού, πιθανότατα όμως αυτό θα ισχύει για τις πιο πλούσιες εκδόσεις του Leon και όχι τη βασική, ενώ μία νέα οθόνη αφής που θα φιλοξενήσει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα δώσει επίσης το παρών.
 
Σχετικά με τη γκάμα των κινητήρων, αναμενόμενη είναι η παρουσία των TSI συνόλων στα 1,0 και 1,5 λτ. με 110 και 150 ίππους αντίστοιχα, καθώς και του 1,6 TDI πετρελαιοκινητήρα. Oι εκδόσεις βενζίνης θα φέρουν ειδικά φίλτρα σωματιδίων ώστε να είναι εναρμονισμένες με τις νέες μεθόδους μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων, ενώ οι κινητήρες diesel θα διαθέτουν σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης (SCR) με υγρό εξάτμισης Adblue. Η κορυφαία έκδοση CUPRA, η οποία θα παράγεται από τη νέα και ομώνυμη υποδιεύθυνση της SEAT, αναμένεται να έχει απόδοση περί τα 350 άλογα δίνοντας ξανά στο Leon τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου παραγωγής της SEAT.
 
Tέλος, πολύ πιθανή είναι η προσθήκη δύο υβριδικών εκδόσεων και άλλης μιας αμιγώς ηλεκτρικής.
 
Δείτε το βίντεο   

Toyota
Audi