Στο παρελθόν, η Bentley είχε παρουσιάσει το EXP 12 Speed 6e Concept.

Στα σκαριά η πρώτη ηλεκτρική Bentley

1.777 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2018)

Σε συζητήσεις βρίσκεται η Bentley γύρω από το ποιο θα είναι το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Έτοιμη να λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο είναι η Bentley με τα πολλά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για το ποιο θα είναι το μοντέλο που θα αποτελέσει το ντεμπούτο της μάρκας στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Ο ίδιος ο Stefan Sielaff, αρχισχεδιαστής της φίρμας δήλωσε πως ένα καινοτόμο ηλεκτρικό είναι το λογικό βήμα για την εταιρεία: «To επόμενο βήμα είναι σίγουρα μια ηλεκτρική μοναδική Bentley που δεν βασίζεται σε κάποιο υπάρχον μοντέλο αλλά είναι εντελώς φρέσκια. Μας δίνεται η δυνατότητα να υιοθετήσουμε μια ολοκαίνουρια σχεδιαστική γλώσσα».
 
Στο παρελθόν, η Bentley είχε παρουσιάσει το EXP 12 Speed 6e Concept, ωστόσο παρά τις θετικές κριτικές που έλαβε, ο Sielaff δεν πιστεύει ότι κάποιο διθέσιο ηλεκτρικό πρέπει να αποτελέσει την επιλογή της μάρκας. Ο ίδιος σημείωσε: «Πρέπει να είναι κάποιο 4θέσιο ή 5θέσιο και πρέπει να μπορεί να μεταφέρει αποσκευές. Πρέπει να είναι κάτι νέο και να μην μιμείται κάποιο concept που έχουμε ήδη. Είμαστε στην διαδικασία του να δούμε τι πρέπει να είναι. Πρέπει σπορτίφ coupe και να είναι πολύ κομψό».

Το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολυτελής εναλλακτική της Porsche Mission E, ενώ θα μπορούσε να δανειστεί και πλήθος τεχνολογικών συστημάτων από το «ξαδερφάκι» της.
 

ELASTIKA 2024
moto