Παρόλο που η Ford είχε αρχικά υψηλές προσδοκίες από τις υβριδικές εκδοχές του C-MΑΧ, αυτές δεν επιβεβαιωθήκαν στην πράξη.

Σταματάει το Ford C-MΑΧ Energi

2.124 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2017)

Αν και αρχικά είχε υψηλές προσδοκίες, η Ford αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του plug-in υβριδικού C-MΑΧ Energi, ενώ θα συνεχίσει να φτιάχνει μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς το απλό» υβριδικό C-MΑΧ Hybrid.

Η Ford σταμάτησε την παραγωγή του plug-in υβριδικού C-MΑΧ Energi, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ford Β. Αμερικής, Dan Jones. Κακά όμως είναι τα «μαντάτα» και για το «απλό» υβριδικό C-MΑΧ Hybrid, καθώς αυτό θα συνεχίσει μεν να φτιάχνεται, αλλά μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς.
   
Παρόλο που η Ford είχε αρχικά υψηλές προσδοκίες από τις υβριδικές εκδοχές του C-MΑΧ, αυτές δεν επιβεβαιωθήκαν στην πράξη. Οι πωλήσεις κορυφώθηκαν το 2013 όταν η εταιρεία πούλησε στις Η.Π.Α. 35.210 μονάδες, αλλά έκτοτε ακολούθησαν πτωτική πορεία. Πέρσι, διατέθηκαν 19.834 αντίτυπα, τη στιγμή που το Toyota Prius έφτασε τα 98.863.
 
Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως το C-MΑΧ Hybrid διαθέτει ένα 2λιτρο κινητήρα κύκλου Atkinson και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ που παίρνει ενέργεια από μπαταρίες 1.4 kWh. Το C-MΑΧ Energi, πάλι, είναι τεχνολογίας plug-in hybrid και έχει μεγαλύτερες μπαταρίες 7.6 kWh, που του επιτρέπουν να κινείται για έως και 32 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Hyundai
vw