Επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την Rapide E, την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Aston Martin δημοσίευσε επισήμως η βρετανική μάρκα.

Στη δημοσιότητα τα «μυστικά» της Rapide E

2.156 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2018)

Πληροφορίες για την Rapide E, την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Aston Martin δημοσίευσε επισήμως η βρετανική μάρκα.

Πολλά έχουν ακουστεί για την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Aston Martin, ωστόσο πλέον η εταιρεία δίνοντας στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία έβαλε τέλος στις φήμες και πέρασε στο στάδιο των επίσημων πληροφοριών.
 
Με ανακοίνωση της λοιπόν η Aston Martin γνωστοποίησε το σπορ σεντάν με την ονομασία Rapide E θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της ιστορίας της από το οποίο αναμένεται να κατασκευαστούν μόλις 155 μονάδες στο νέο της εργοστάσιο στο St Athan στη νότια Ουαλία, με το πρώτο από τα οχήματα αυτά να φτάνουν στον τυχερό κάτοχό του το τελευταίο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με την εταιρεία η μπαταρία ισχύος 65 kWh βρίσκεται κάτω από το καπό, αποστέλλοντας την ενέργειά της σε δύο ηλεκτροκινητήρες. Αυτός ο συνδυασμός θα προσφέρει στο βρετανικό «πράσινο» σεντάν περισσότερους από 610 ίππους και 950 Nm ροπής, που θα την οδηγούν στην τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα κάνοντας τα 0-96 χλμ./ώρα κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτά.
 
Σε ότι αφορά την αυτονομία η εταιρεία αναφέρει ότι ο στόχος είναι να έχει ένα εύρος κίνησης πάνω από τα 322 χιλιόμετρα, ενώ υπογραμμίζει πως θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη του πλαισίου και του συστήματος κίνησης, με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ να στέλνουν την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό η μάρκα λέει πως το αμάξωμα της Rapide E θα είναι αεροδυναμικά βελτιωμένο, στο οποίο θα συμβάλουν και οι νέοι τροχοί, ωστόσο έχει διατηρήσει το χαρακτήρα της Rapide S. Τέλος να τονίσουμε πως το αυτοκίνητο αναπτύσσεται από κοινού με την Williams Advanced Engineering  

Hyundai
NISSAN