Το aCar έχει σχεδιαστεί για να κινείται στους δρόμους της Αφρικής.

Στην Αφρική μέσω Μονάχου (+vid)

1.968 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2017)

Ένα διαφορετικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρωπαϊκής κατασκευής, έκανε την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Αν και τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα για να κυκλοφορούν στο δρόμο, το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοντέλο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, είναι έτοιμο να κινηθεί ακόμα και στους πιο κακοτράχαλους δρόμους.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις των δημιουργών το aCar (αυτή είναι η ονομασία του) έχει σχεδιαστεί για να κινείται στους δρόμους της Αφρικής και αναμένεται να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στις αγροτικές εργασίες που πραγματοποιούνται στη «μαύρη ήπειρο».
Σε ότι αφορά το όχημα, ένα πρώτο στοιχείο είναι ότι φέρει σύστημα τετρακίνησης που του επιτρέπει να κινείται σε χωματόδρομος αλλά και σε πιο δύσκολες off-road διαδρομές, ενώ η αυτονομία του ανέρχεται στα 80 χιλιόμετρα. Το aCar είναι ικανό να μεταφέρει με την ίδια άνεση επιβάτες αλλά και εμπόρευμα, ενώ μέσω των μπαταριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα βαρούλκο.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιούλιο το aCar ολοκλήρωσε τις δοκιμές του στην Γκάνα και ήδη αναμένεται να εισέλθει στην παραγωγή για την Αφρική, με τιμή που κυμαίνεται κάτω από τις 10.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο
    
   

Mercedes
moto