Στην Γερμανία το νέο εργοστάσιο της Τesla

1.569 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2019)

Στην «φωλιά» των Mercedes, BMW και VW Group θέλει να «χτυπήσει» η Τesla. Διαβάστε τι δήλωσε ο Elon Musk.

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει το επόμενο εργοστάσιο της κοντά στο Βερολίνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk. Πρόκειται για μια εξέλιξη που δίνει ισχυρό μήνυμα στις εταιρείες της Γερμανίας πως η Τesla θα «χτυπήσει» και την αγορά της Γερμανίας και της Γηραιάς Ηπείρου γενικότερα.

Η Tesla θα δημιουργήσει επίσης ένα κέντρο Μηχανικής και Σχεδιασμού στο Βερολίνο, κοντά στο νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας με τον ίδιο τον Musk να αναφέρει όταν κλήθηκε να παραλάβει ένα βραβείο για το Model 3 μπροστά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Volkswagen, της Audi και της BMW πως «κάποια από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο γίνονται προφανώς στη Γερμανία» και ότι οι Γερμανοί «δεν βρίσκονται πολύ πίσω στον τομέα των ηλεκτρικών», αν και δεν έχουν «δοκιμαστεί» στην αγορά.

Λίγο μετά τις δηλώσεις αυτές, ο Musk έστειλε μια σειρά από tweets λέγοντας πως το εργοστάσιο στην Γερμανία θα κατασκευάζει μπαταρίες, κινητήρες και αυτοκίνητα, ξεκινώντας από το crossover Model Y. Το Μodel 3, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρχίσει επίσης να κατασκευάζεται εκεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η απόφαση αυτή να κατασκευαστεί στην Γερμανία ένα μεγάλο εργοστάσιο Tesla είναι πολύ λογική αφού «η χώρα αποτελεί την καρδιά της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων με μια οικονομία που στηρίζεται στην τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης και με μια κυβέρνηση που στον αντίποδα προωθεί προγράμματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής».
 

Mercedes
test center