Στην εικόνα βλέπετε το concept Sport Yacht.

Η Lexus θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στις ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ το σκάφος θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία την επόμενη άνοιξη.

Στην παραγωγή 20μετρο σκάφος της Lexus

2.363 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2018)

Παράλληλα με την κατασκευή των μοντέλων της, η Lexus πρόκειται να βάλει στη γραμμή παραγωγής της και ένα σκάφος το οποίο και θα προσφέρει προς πώληση στις αγορές.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Lexus είχε παρουσιάσει το concept Sport Yacht, το οποίο όπως μαρτυρά το όνομά του δεν πρόκειται για κάποιο από τα επόμενα αυτοκίνητα της φίρμας, αλλά για ένα πρωτότυπο πολυτελές σκάφος, που ήρθε όπως φαίνεται η ώρα να μπει στη γραμμή παραγωγής.
 
Η σχεδίαση του πρωτότυπου Sport Yacht που είχε μήκος 12,7 μέτρα, περιελάμβανε μια πολυτελή καμπίνα καθώς και δύο κινητήρες V8 5,0 λίτρων που προέρχονταν από την Lexus και παρήγαγαν συνδυασμένη ισχύ 898 ίππων. Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά το σκάφος ήταν κατασκευασμένο από ένα πλαστικό υλικό ενισχυμένο από ίνες άνθρακα, που το καθιστούσαν ελαφρύ ζυγίζοντας περίπου ένα τόνο.
Αν και το συγκεκριμένο concept δεν προορίζονταν να μπει στη γραμμή παραγωγής, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του βραβείου «Σκάφος της Χρονιάς» που απέσπασε το Sport Yacht στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι της Ιαπωνίας, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, Shigeki Tomoyama επιβεβαίωσε ότι η Lexus θα κατασκευάσει ένα γιοτ που θα πωληθεί αναφέροντας.
 
«Με βάση τις εκπληκτικές εμπειρίες μας στον τομέα της μηχανικής, της κατασκευής, αλλά και της προβολής της φιλοσοφίας του Lexus Sport Yacht πέρσι, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο τολμηρό βήμα για την παραγωγή ενός ολοκαίνουριου μεγαλύτερου σκάφους που βασίζεται στο concept ενώ παράλληλα προσθέτει περισσότερη άνεση και χώρoυς».
 
Το νέο σκάφος θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την εταιρεία Marquis-Larson και θα έχει μήκος 19.8 μέτρα, ενώ κάτω από το κατάστρωμα θα διαθέτει καμπίνες και χώρο διασκέδασης που θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 15 άτομα. Τέλος να σημειωθεί πως  η Lexus θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στις ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ το σκάφος θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία την επόμενη άνοιξη.  

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw