Στην επιβεβαίωση του ερχομού ενός μοντέλου παραγωγής το οποίο θα βασίζεται στο concept του Telluride, προχώρησε η Kia.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο και επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της μάρκας Peter Schreyer, οι άνθρωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας εργάζονται πάνω στο μοντέλο παραγωγής του Telluride.

Tο πρωτότυπο, ήταν βασισμένο στο Sorento, αλλά ήταν 11.1 εκατοστά πιο ψηλό, 12 εκατοστά πιο πλατύ και 24.1 εκατοστά πιο μακρύ.

Στην παραγωγή το Kia Telluride

1.666 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2018)

Στην επιβεβαίωση του ερχομού ενός μοντέλου παραγωγής το οποίο θα βασίζεται στο concept του Telluride, προχώρησε η Kia.

Από τα πιο επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε ο ερχομός του μοντέλου παραγωγής ενός νέου SUV της Kia, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο του Telluride, που είχε αποκαλύψει προ δύο ετών η εταιρεία.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο και επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της μάρκας Peter Schreyer, οι άνθρωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας εργάζονται πάνω στο μοντέλο παραγωγής του Telluride, χωρίς ωστόσο να οριοθετεί το διάστημα κατά το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο κορεάτικο SUV.
Σε ότι αφορά το μοντέλο δεν έχουν υπάρξει άλλα στοιχεία, ωστόσο σύμφωνα με το πρωτότυπο, ήταν βασισμένο στο Sorento, αλλά ήταν 11.1 εκατοστά πιο ψηλό, 12 εκατοστά πιο πλατύ και 24.1 εκατοστά πιο μακρύ. Η ισχύς του προέρχονταν από ένα plug-in υβριδικό σύστημα το οποίο περιελάμβανε ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, ο οποίος συνεργάζονταν με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, για να προσφέρουν στο αυτοκίνητο την ισχύ 400 ίππων, που διοχετεύονταν και στους τέσσερις τροχούς.
 
Τέλος σε ότι αφορά τις αγορές στις οποίες θα εισέλθει το μοντέλο παραγωγής, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδίασης της Ευρώπης Gregory Guillaume, ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα είχε νόημα να έρθει στη «Γηραιά Ήπειρο», καθώς υποστήριξε πως με την ύπαρξη του Sorento, ο συγκεκριμένος τομέας είναι καλυμμένος, υπογραμμίζοντας πως η κύρια αγορά θα είναι αυτή της Βορείου Αμερικής, ωστόσο δεν αποκλείεται να πωληθεί και στην Αυστραλία αν παρθεί η έγκριση για την κατασκευή δεξιοτίμονων μονάδων.  

Hyundai
NISSAN