Στην εικόνα βλέπετε το ανανεωμένο μοντέλο.

Η πέμπτη γενιά του Range Rover είναι σχεδιασμένη για να κάνει το ντεμπούτο της το 2021.

Στην «πρίζα» το νέο Range Rover

1.628 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2019)

Μπορεί η προσοχή της Land Rover να έχει επικεντρωθεί στο επερχόμενο Defender, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως η μάρκα έχει αφήσει τα υπόλοιπα μοντέλα στην τύχη τους. Οι Βρετανοί μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουν παρουσιάσει το νέο Range Rover για το οποίο ήρθαν στην «επιφάνεια» νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, η πέμπτη γενιά του Range Rover είναι σχεδιασμένη για να κάνει το ντεμπούτο της το 2021, «πατώντας» στη νέα πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture της εταιρείας. Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου της νέας αρχιτεκτονικής υπόσχεται να είναι αρκετά πιο ελαφριά από την τρέχουσα, ενώ πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως έχει σχεδιαστεί για να «φιλοξενεί» plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.
 
Παίρνοντας ως δεδομένο το τελευταίο στοιχείο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η επόμενη γενιά Range Rover θα προσφέρει μια ποικιλία φιλικών προς το περιβάλλον κινητήρων. Τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά θα υπάρξει μια ήπια υβριδική παραλλαγή που θα χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ισχύς θα κυμαίνεται από 304 έως 406 ίππους.
 
Παράλληλα θα υπάρχει μια plug-in υβριδική έκδοση, εξοπλισμένη από ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις προδιαγραφές, αλλά η πιθανότητα να μπορεί να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 64 χιλιόμετρα είναι αυξημένες. Επιπλέον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση φημολογείται επίσης, αλλά πιστεύεται πως αρχικά θα κατευθυνθεί προς Ασία μεριά.   
 
Τέλος, ο εξωτερικός σχεδιασμός παραμένει μυστήριο, όμως τα στοιχεία από τα νεότερα Evoque και Velar θα κάνουν την εμφάνισή τους και στο νέο Range Rover, όταν εκείνο κάνει την εμφάνισή του.  

Toyota
moto