15 φωτογραφίες »

Στιλ με υβριδική τεχνολογία & όφελος έως 1.000€

48.250 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2020)

500 και Panda, τα εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης της Fiat, φέρνουν την υβριδική κινητικότητα στον κόσμο του στυλ και μάλιστα με όφελος έως 1.000 ευρώ για τον αγοραστή.

Αν το Fiat 500 είναι η επιτομή του στυλ και του μοντέρνου lifestyle, το Fiat Panda είναι το μαγικό κλειδί, που ξεκλειδώνει  την πόρτα της αστικής πρακτικότητας και της απόλυτης ευελιξίας. Τα εμβληματικά μικρά της Fiat πλέον γίνονται «πράσινα» εφαρμόζοντας εξελιγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία και όχι μόνο. Με χαρακτηριστικές πινελιές στο αμάξωμά τους, τα νέα Fiat 500 Hybrid και Fiat Panda Hybrid χρησιμοποιούν το ίδιο, ήπια υβριδικό σύστημα, που συνδυάζει τον τελευταίας γενιάς, 1.000 κ.εκ, 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας FireFly με 12βολτο σύστημα BSG και μία μονάδα μίζας-γεννήτριας, η οποία τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου.

Το νέο σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους, ενώ η βοήθεια που δίνει το ηλεκτρικό σκέλος της εξίσωσης είναι σχεδόν 5 ίπποι. Έτσι το θερμικό μοτέρ παίρνει ως βοήθεια αυτή την έξτρα ισχύ στην επιτάχυνση και μπορεί να σβήσει ακόμα και κάτω από τα 30 χλμ./ώρα μπαίνοντας  σε μια λειτουργία coasting όταν επιλέγεται η νεκρά στο  κιβώτιο και οι συνθήκες το επιτρέπουν. Το δε κιβώτιο είναι αξιοσημείωτο ότι είναι εξάρι, κάτι όχι συνηθισμένο για την κλάση. Το πιο σημαντικό είναι όμως πως σε σχέση με τον κλασσικό 1,2 69 HP κινητήρα, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες έως και 30% εξασφαλίζοντας μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον και απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας μιας και εκπέμπουν κάτω από 90 γρ.CO2/χλμ. Και χωρίς να χαθεί στο ελάχιστο ο ευχάριστος οδηγικός χαρακτήρας, η ευελιξία και η ζωντάνια στην οδήγηση των δύο μοντέλων.
 
Με οικολογικές επενδύσεις
H γενική αρχιτεκτονική στο εσωτερικό του Fiat Panda, όσο και του Fiat 500 με τη νέα υβριδική τεχνολογία δεν έχει αλλάξει. Στο Panda έχουμε τα μοναδικά τετραγωνισμένα σχήματα με καμπύλες γραμμές στις ακμές και τονισμένη την πρακτικότητα, στο δε 500 σε πρώτο πλάνο είναι ο trendy χαρακτήρας, το συναίσθημα και το coolness αντίστοιχο των πιο ποθητών smartphone. Ωστόσο ειδικά στις υβριδικές εκδόσεις, το καντράν δείχνει τη ροή της ενέργειας, κυρίως όμως συναντάμε μοναδικές επενδύσεις  καθισμάτων από Seaqual™, έναν ειδικό τύπο νήματος που παράγεται με την ανακύκλωση πλαστικών που περισυλλέγονται από τη θάλασσα!

Εκτός από την κλασσική έκδοση, το Fiat 500 Hybrid είναι διαθέσιμο και ως Cabrio με τιμές που ξεκινούν από τις 12.800 ευρώ. Όλες οι εκδόσεις του Fiat 500 και του Fiat Panda προσφέρονται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και προωθητική ενέργεια έως 1.000 ευρώ.

NEO TRAFIC
moto