Στις 23 Μαΐου κάνει ντεμπούτο το Kia EV3

2.638 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2024)
Στις 23 Μαΐου κάνει ντεμπούτο το Kia EV3
3 Φωτογραφίες »

- Θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό της Kia
- Θα μοιάζει κατά 90% με το concept
- Θα έχει αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων

Θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό της Kia

Η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται να σταθεροποιείται μετά από χρόνια ανάπτυξης. Ωστόσο, η επέλαση των ηλεκτρικών της Kia συνεχίζεται, με περισσότερα μοντέλα να βρίσκονται καθ οδόν. Το επόμενο στη σειρά θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό της μάρκας, το EV3. Παρουσιάστηκε σε μορφή concept τον περασμένο Νοέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες και τώρα είναι σχεδόν έτοιμο για να κάνει το ντεμπούτο του.

Θα μοιάζει κατά 90% με το concept

Νέες εικόνες που ήρθαν στο φως δείχνουν πως το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να μπει σε παραγωγή, αφού κάνει το ντεμπούτο του στις 23 Μαΐου. Πιθανότατα, το EV3 θα μοιάζει κατά 90% με το concept, αλλά είναι σίγουρο πως θα δούμε πλαϊνούς καθρέφτες και παραδοσιακές χειρολαβές στις πόρτες. Η Kia είναι επίσης πιθανό να πειράξει λίγο τους προφυλακτήρες και να προσφέρει διαφορετικές ζάντες.

Θα έχει αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων

Σε επίσημο επίπεδο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες για το Kia EV3. Πιθανότατα θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική E-GMP, η οποία θα επιτρέψει στο crossover να χρησιμοποιεί τις επιλογές μπαταριών 58 kWh και 77,4 kWh από το μεγαλύτερο EV6. Αναμένουμε μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων, εκδόσεις με ένα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αλλά και μία έκδοση GT, η οποία θα μπορούσε να προστεθεί στην γκάμα αργότερα. Τέλος, το Kia EV3 θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία V2L, που θα του επιτρέπει να φορτίζει από την μπαταρία του αντικείμενα όπως φορητούς υπολογιστές, εργαλεία, συσκευές, ηλεκτρικά ποδήλατα ή οτιδήποτε άλλο λειτουργεί με ηλεκτρισμό.

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER