4 φωτογραφίες »

Σχεδιαστής της MC12: «Μέτρια η Maserati ΜC20»

2.348 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2020)

Ο Frank Stephenson, σχεδιαστής της Maserati MC12, δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εξωτερική εμφάνιση της MC20 ενώ έχει ενδοιασμούς και για την καμπίνα της.


Το MC20 supercar είναι το πρώτο πραγματικά συναρπαστικό αυτοκίνητο της Maserati μετά από αρκετά χρόνια, ωστόσο ο Frank Stephenson δεν είναι ένας από τους αυτούς που λατρεύει την σχεδίασή του, βαθμολογώντας το μοντέλο μάλιστα με 7,5 στα 10.

Ο Stephenson είναι ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές της αυτοκίνησης και είναι επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την Maserati MC12, το πιο πρόσφατο κεντρομήχανο supercar της εταιρείας πριν από την MC20. Ως εκ τούτου, όπως γίνεται αντιληπτό, η γνώμη του έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ένα πράγμα που αρέσει στον Stephenson για το MC20 είναι η διχρωμία της, καθώς ανεξάρτητα από το χρώμα που επιλέγουν οι πελάτες, η οροφή, οι κολόνες, οι πλαϊνές ποδιές και μεγάλο τμήμα του πίσω μέρους έχουν μαύρο χρώμα. Επισημαίνει ιδιαίτερα πως η μαύρη οροφή ουσιαστικά «εξαφανίζεται» από μερικές γωνίες ενώ, του αρέσει επίσης η σχεδίαση των καθισμάτων.

Στον αντίποδα, ο Stephenson πιστεύει ότι ο σχεδιασμός της MC20 είναι αρκετά συντηρητική. Το πίσω μέρος σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα μπορούσε να είναι πιο όμορφο με φώτα μπούμερανγκ όπως η 3200 GT ενώ ισχυρίζεται πως το εσωτερικό είναι παραφορτωμένο με τεχνολογία και οθόνες.

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN