Βλέπετε την Mercedes-Benz C63 S.

Συνεχίζει τις δοκιμές η Mercedes-AMG C 53

1.761 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2020)

Η νέα γενιά της Mercedes-AMG C 53 είναι ένα από τα μοντέλα πάνω στα οποία εργάζονται πυρετωδώς οι άνθρωποι της μάρκας, με τα πρωτότυπα να βρίσκονται πλέον σε φάση χειμερινών δοκιμών.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι δοκιμαστικές Mercedes-AMG C 53 έχουν φτάσει σε χώρες της βόρειας Ευρώπης και φέροντας πλήρες καμουφλάζ τσεκάρονται ενδελεχώς από τους μηχανικούς της γερμανικής μάρκας, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα καθημερινά σε συνθήκες πολικού ψύχους.
 
Αν και για το εξωτερικό μέρος γνωρίζουμε τι πρέπει να περιμένουμε από το μοντέλο, το οποίο αναμένεται να έρθει με δυναμικό σχεδιασμό, πλήθος αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, σπορ σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις και ισχυρό σύστημα πέδησης, τα στοιχεία σχετικά με το σύστημα κίνησης παραμένουν κρυφά.
 
Εάν η ισχυρή C-Class χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης με άλλα μοντέλα που έχουν το λογότυπο «53», όπως η E 53 και CLS 53, τότε αυτό σημαίνει ότι θα έχει υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα 3.0-λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ EQ Boost που θα παρέχει συνολικά περίπου 457 ίππους και 520 Nm ροπής.
 
Όμως το παραπάνω σενάριο σύμφωνα με τις φήμες φαίνεται πως δεν θα επαληθευτεί. Αυτό που λέγεται είναι πως εν τέλει το μοντέλο θα διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων κινητήρα της μάρκας που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, καθώς θα αποφύγει και τον υπάρχοντα twin-turbo V8 4,0 λίτρων. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο παρελθόν σχετικά με την ισχυρότερη C 63 είχε ειπωθεί πως και αυτή θα τροφοδοτηθεί από το προαναφερόμενο υβριδικό σύστημα το οποίο θα της έδινε ισχύ μεγαλύτερη των 500 ίππων.
 
Όπως και να έχουν τα πράγματα το μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2021, οπότε μέχρι τότε θα έχουμε το χρόνο για να επαληθευτούν ή να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

peugeot
skoda