Tο νέο πανίσχυρο μοντέλο που θα λάβει την ονομασία Τ.50 και θα έχει ως «καρδιά» έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 3,9 λίτρων της Cosworth.

Τ.50: «Πνευματικός διάδοχος της McLaren F1»

1.714 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2019)

Η εταιρεία του Gordon Murray έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες πληροφορίες αναφορικά με το επερχόμενο νέο supercar, που θα πάρει την ονομασία Τ.50 και θα έχει την ισχύ περίπου 700 ίππων!

Η Gordon Murray Automotive αποκάλυψε λεπτομέρειες για το νέο supercar T.50, οι οποίες μάλιστα ανεβάζουν κατά πολύ περισσότερο την αγωνία. Όπως  έγινε γνωστό το νέο πανίσχυρο μοντέλο που θα λάβει την ονομασία Τ.50 και θα έχει ως «καρδιά» έναν V12  ατμοσφαιρικό κινητήρα 3,9 λίτρων της Cosworth που θα προσφέρει περίπου 700 ίππους και 463 Nm ροπής. Το μοτέρ θα συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ η ισχύς θα κατανέμεται στους πίσω τροχούς.
 
Το νέο μοντέλο θα κοστίζει περισσότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ και λέγεται πως θα είναι το ελαφρύτερο και πιο επικεντρωμένο στον οδηγό supercar που έγινε ποτέ, αποτελώντας τον πνευματικό διάδοχο της McLaren F1. Μάλιστα για το τελευταίο στοιχείο ο Murray  μίλησε στα βρετανικά μέσα σημειώνοντας: «Η έμπειρη ομάδα μας εφαρμόζει την ίδια ασυμβίβαστη προσέγγιση σχεδιασμού και μηχανικής που διαμορφώνει κάθε πλευρά της F1 και είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστικές βελτιώσεις».
 
Δεδομένου του μεγάλου δεσμού μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, το T.50 μοιράζεται πολλές αρχές που αρχικά δημιουργήθηκαν στην F1. Πιο αξιοσημείωτη είναι η κλασική κεντρική θέση οδήγησης, η οποία πλαισιώνεται από καθίσματα επιβατών και από τις δύο πλευρές, και χώρο για αποσκευές. Το μήκος του θα μετριέται στα 4.380 χιλιοστά και το πλάτος του στα 1.850 χιλιοστά, διαστάσεις παρόμοιες με αυτές του Ford Focus.
 
Τα αμάξωμα του θα είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, στοιχείο που θα κρατά το βάρος του στα 980 κιλά, αριθμός αρκετά μικρότερος από τις McLaren 720S (1.419 κιλα) και  Ferrari SF90 Stradale (1.570 κιλά).  Να σημειωθεί πως μέρος του εξοπλισμού θα είναι και τα κεραμικά φρένα.
 

Το Τ.50 λέγεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με τις πρώτες παραδόσεις από τις 100 συνολικά μονάδες που θα κατασκευαστούν να έχουν οριστεί για το 2022.

Mercedes
skoda