Ένα αυτοκίνητο που κινείται με υδρογόνο φέρει μία ή περισσότερες δεξαμενές υψηλής ανθεκτικότητας, κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μπαταρίες αποθήκευσης του ρεύματος και ασφαλώς

Ένα αυτοκίνητο που κινείται με υδρογόνο φέρει μία ή περισσότερες δεξαμενές υψηλής ανθεκτικότητας, κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μπαταρίες αποθήκευσης του ρεύματος και ασφαλώς έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η άποψή μας - Ξέρετε ότι

49.488 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι σύγχρονες αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να εμπιστεύονται τους κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου. Μπορεί με τον καιρό η ηλεκτροκίνηση να κερδίζει έδαφος, αλλά η πρόοδος των κινητήρων εσωτερικής καύσης είναι μεγάλη. Καταφέρνουν και επιβιώνουν παρά τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και σίγουρα έχουν να προσφέρουν ακόμη πολλά στον κόσμο της αυτοκίνησης. ΠαρΆ όλα αυτά, το υδρογόνο είναι μία «αστείρευτη» εναλλακτική πηγή ενέργειας. Είναι λοιπόν το υδρογόνο ένα «καύσιμο» του μέλλοντος; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι θετική μόνο υπό μία προϋπόθεση και, ασφαλώς, σχετίζεται με την μέθοδο παραγωγής του υδρογόνου. Μπορεί να είναι μία πηγή ενέργειες με όλες τις «αρετές», αλλά αν δε βρεθεί ένας οικονομικός τρόπος παραγωγής, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Πάντως, το γεγονός ότι πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν σε έρευνες ανάπτυξης αποδοτικότερων κυψελών καυσίμου, δείχνει ότι βλέπουν θετικά το υδρογόνο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ξέρετε ότι
- Το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο της φύσης. Το σύμπαν αποτελείται κατά περίπου 80% από αυτό.
- Τα αυτοκίνητα που κινούνται με υδρογόνο έχουν πολλές ομοιότητες με τα ηλεκτρικά. Διαφέρουν, όμως, στο γεγονός ότι η τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα δε γίνεται από μπαταρίες, αλλά μέσω των κυψελών καυσίμου.
- Η πραγματοποίηση της υδρογονοκίνησης έγκειται στο αντίστροφο φαινόμενο από αυτό της ηλεκτρόλυσης. Μόρια υδρογόνου έρχονται σε «επαφή» με μόρια οξυγόνου και το αποτέλεσμα είναι παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και νερού. 
- Πολλοί πιστεύουν ότι τα οχήματα υδρογόνου κινούνται με νερό. Η πραγματικότητα, ασφαλώς, είναι ότι εφοδιάζονται με υδρογόνο και αποβάλλουν νερό!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda