Υδρογόνο: Ένα «καύσιμο» για το μέλλον; Δείτε πως λειτουργεί και πείτε μας τη γνώμη σας.

Υδρογόνο: Ένα «καύσιμο» για το μέλλον; Δείτε πως λειτουργεί και πείτε μας τη γνώμη σας.

Πως το υδρογόνο δείχνει το μέλλον;

49.423 Επισκέψεις στο άρθρο

Γνωρίζετε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος ηλεκτροκίνησης, πέρα από τις μπαταρίες που ήδη γνωρίζουμε; Διαβάστε τι είναι το υδρογόνο, πως λειτουργεί ένα αυτοκίνητο που τροφοδοτείται με αυτό το «καύσιμο», και τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον.

Χωρίς ενέργεια ένα αυτοκίνητο θα ήταν αδύνατο να κινηθεί, αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Σήμερα, η πλειονότητα των αυτοκινήτων εξοπλίζεται με κινητήρες οι οποίοι τροφοδοτούνται από βενζίνη ή πετρέλαιο, ενώ δειλά-δειλά η ηλεκτροκίνηση κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στον χώρο του αυτοκινήτου.  Παρ` όλα αυτά, τα ερευνητικά τμήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους τροφοδοσίας, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα, να μειωθεί το κόστος και ταυτόχρονα να συμβαδίζουν με τις συνεχώς αυξανόμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η διαδικασία παραγωγής μηχανικού έργου σε κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με βενζίνη, πετρέλαιο, ή υγραέριο είναι λίγο πολύ γνωστή. Έτσι, στο συγκεκριμένο κείμενου θα ασχοληθούμε με το υδρογόνο, μία εναλλακτική πηγή ενέργειας που έχει απασχολήσει αρκετά τον κόσμο της αυτοκίνησης. Τι είναι, όμως, το υδρογόνο; Υπάρχουν σήμερα αυτοκίνητα παραγωγής που κινούνται αποκλειστικά με αυτό το χημικό στοιχείο; Ας δούμε πως λειτουργεί ένα όχημα που κινείται με υδρογόνο και τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

VW LEASEPRO
test center