• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To Αudi Q2 είναι το ταχύτερο μικρό crossover και στα δύο καύσιμα στην μέτρηση επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα από στάση.

Ιδιαίτερα ικανό για τα δεδομένα της κατηγορίας αποδεικνύεται το Jeep Renegade τόσο στα βενζίνης όσο και στα diesel, συνοδευόμενο πάντα από το σύστημα τετρακίνησης και το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Με 7,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, το Audi Q2 2,0 TDI έρχεται να καταρρίψει τον μύθο πως τα βενζινοκίνητα είναι ταχύτερα. Αυτό βέβαια επειδή δεν υπάρχει αντίστοιχης ιπποδύναμης βενζινοκίνητο στην κατηγορία.

Μικρά crossover

58.441 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/10/2018

Όπως και με τα συμβατικά μικρά, έτσι και η συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των crossover, εφοδιάζεται με ισχυρούς κινητήρες τόσο με καύσιμο την βενζίνη όσο και το πετρελαίο. Στα μικρά crossover βενζίνης λοιπόν, το Audi Q2 κρατάει τα σκήπτρα του πιο γρήγορου και με τους δύο κινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων αποδίδει 150 ίππους και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, του εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση σε 8,7 δλ. μέχρι τα 100 χλμ./ώρα. Ίδιο χρόνο κάνει το Suzuki Vitara 1,4 Turbo, ενώ ελάχιστα πιο αργό στην μέτρηση αυτή (κατά 0,1 δλ.) είναι το ισχυρότερο (170 ίπποι), επίσης αυτόματο αλλά και βαρύτερο ως τετρακίνητο, Jeep Renegade.

Αντίστοιχα το πετρελαιοκίνητο 2λιτρο Audi Q2 με τους 190 ίππους απόδοσης, συνδυάζεται με τετρακίνηση quattro και διπλού συμπλέκτη κιβώτιο, αποτελώντας το πιο γρήγορο μοντέλο και στα diesel, ακολουθούμενο από το Jeep Renegade, αυτή τη φορά στην έκδοση με τον diesel των 2 λίτρων και 170 ίππων το οποίο επίσης συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.

Συνεχίζοντας, μετά τα  Q2, Vitara και Renegade, ταχύτερα  είναι τα Honda HR-V (με 1,5 λτ. βενζινοκινητήρα 130 ίππων και 1,6 πετρελαιοκινητήρα 120 ίππων) και το Opel Mokka X στις δικίνητες εκδόσεις με 1,4 λτ. κινητήρα βενζίνης 140 ίππων και diesel κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 136 ίππων. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 4 σχόλια