Διαστάσεις, αεροδυναμική & εσωτερικό
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Διαστάσεις, αεροδυναμική & εσωτερικό

28.620 Επισκέψεις στο άρθρο

2. Μεγαλύτερες διαστάσεις, καλύτερη αεροδυναμική

Η επιλογή νέας πλατφόρμας (EMP2) στην κατασκευή του Peugeot 308 επηρέασε και τις τελικές του διαστάσεις. Όπως συμβαίνει με σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που κάνουν τη μετάβαση στην επόμενη γενιά, το 308 είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Ειδικότερα, είναι μακρύτερο κατά 11 εκατοστά, πλατύτερο κατά 4,8 εκατοστά, ενώ επίσης έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 5,5 εκατοστά. Από την άλλη πλευρά, έχασε 2 εκατοστά σε ύψος, αποκτώντας όμως πιο αεροδυναμικό στυλ, διότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας περιορίστηκε στο Cd 0,28.

Αναβαθμισμένο είναι το i-Cockpit του 308 με την παρουσία ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων και μίας 10άρας οθόνης αφής για το σύστημα infotainment.

Αναβαθμισμένο είναι το i-Cockpit του 308 με την παρουσία ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων και μίας 10άρας οθόνης αφής για το σύστημα infotainment.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Αναμενόμενα, οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες έχουν αυξηθεί, παρότι θα περίμενε κανείς πως λόγω του αυξημένου μήκους του καπό και της «σπρωγμένης» προς τα πίσω καμπίνας θα συνέβαινε το αντίθετο. Από την άλλη πλευρά, μειωμένος είναι ο χώρος αποσκευών, με την χωρητικότητα να «πέφτει» στα 412 από τα 420 λίτρα (φτάνει τα 1.323 με διπλωμένα καθίσματα), νούμερο το οποίο και πάλι κατατάσσεται στα κορυφαία της κατηγορίας.
 

3. Βελτιωμένο εσωτερικό, πλήρης τεχνολογική αναβάθμιση με δύο 10άρες οθόνες

Ευχάριστη και σύγχρονη αύρα αποπνέει η καμπίνα του νέου Peugeot 308 με τις γωνίες και τους μεγάλους όγκους που μοιάζουν με… πετρώματα να προσφέρουν μία μοναδική αισθητική. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Peugeot, υπάρχει ένας πιο premium προσανατολισμός στην ποιότητα των φινιρισμένων υλικών χάρη στα μαλακά πλαστικά και επενδύσεις από Alcantara και δέρμα, με βάση και την εκάστοτε εξοπλιστική έκδοση.

Όσον αφορά το τεχνολογικό υπόβαθρο του εσωτερικού είναι σαφής η αναβάθμιση του κλασικού i-Cockpit με την προσθήκη νέου συστήματος infotainment Peugeot i-Connect. Πρώτα από όλα, βλέπουμε δύο οθόνες 10 ιντσών, μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Για τον πίνακα οργάνων ξέρουμε πως θα είναι standard πλήρως ψηφιακός, ενώ στο πακέτο GT παρουσιάζεται σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Το παρών δίνουν φυσικά οι αεροπορικού τύπου διακόπτες κάτω από την οθόνη για άμεση πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες, όπως το σύστημα κλιματισμού ή το ραδιόφωνο που έχουν πλέον ψηφιακή μορφή. Μεγαλύτερος, τέλος, είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει από ασύρματο pad φόρτισης έως και λειτουργία (Clean Cabin) που φιλτράρει ρυπογόνα αέρια και σωματίδια εμποδίζοντάς τα να εισέλθουν στο εσωτερικό.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MERCEDES NEW RANGE
citroen