Νέο Peugeot 308: Με τουρμπάτη έκδοση 225 PS & premium αέρα
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Peugeot 308: Με τουρμπάτη έκδοση 225 PS & premium αέρα

28.580 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Peugeot 308 είναι ένα αυτοκίνητο με βαριά κληρονομιά. Πώς θα μπορούσε διαφορετικά όταν μετρά πάνω από 7 εκατομμύρια πωλήσεις και έχει ως παράσημο μέχρι και την ανάδειξή του σε Car Of The Year» το 2014; Πλέον, στην τρίτη του γενιά, έρχεται με φόρα και πολλά κρυμμένα μυστικά. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  •  Είναι ίδιο με τα Citroen C4 & Opel Astra με πιο μοντέρνα ρούχα και πιο πλούσιο εξοπλισμό από την βασική
  • Θα έχει την δική του «GTi» έκδοση με 225 άλογα που θα «καίει» 1,5 λτ./100 χλμ.
  • Η Peugeot μιλάει για πιο premium εσωτερικό με full high-tech ύφος και δύο 10άρες οθόνες
  • Το πρώτο μοντέλο με το νέο σικάτο λογότυπο της εταιρείας
 Tι λες; Είναι οι παραδοσιακοί πρωταγωνιστές των οικογενειακών, δηλαδή τα Golf και Corolla οι βασικοί του αντίπαλοι, ή ανεβαίνει επίπεδο και κοντράρει Σειρά 1, A3 και Α-Class;


Η έλευση του νέου Peugeot 308 σηματοδοτεί μία καινούργια εποχή για την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και συνδυάζεται με τα 211 χρόνια ιστορίας της. Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή των best seller 208, 2008 και 3008, το τρίτης γενιάς οικογενειακό της μάρκας φτάνει στις εκθέσεις κουβαλώντας μία σειρά από ξεχωριστές ιδιαιτερότητες. Μιλάμε, εξάλλου, για το πρώτο μοντέλο με το νέο λογότυπο της Peugeot, το οποίο ταυτόχρονα αναβάθμισε το τεχνολογικό του υπόβαθρο και απέκτησε πιο οικολογικό προφίλ με το «ντεμπούτο» δύο Plug-in hybrid εκδόσεων. Τέλος, αξίζει να τονιστεί πως το νέο Peugeot 308 θα κυκλοφορήσει τόσο σε 5θυρο χάτσμπακ αμάξωμα, όσο και σε station wagon, σχήμα που στην Ευρώπη σημειώνει μεγάλο αριθμό πωλήσεων.

Τι διαφορετικό, όμως, φέρνει το τρίτης γενιάς Peugeot 308 που θέλει να βρεθεί στην κορυφή της hot C κατηγορίας;
 

1. Πρεμιέρα για το νέο λογότυπο, κεντρίζει ο μοντέρνος και δυναμικός σχεδιασμός

Μόνο και μόνο το γεγονός πως είναι το πρώτο μοντέλο που φέρνει το νέο έμβλημα της Peugeot αρκεί για να καταλάβει κανείς πως το ολοκαίνουργιο 308 ήρθε για να κάνει... κρότο. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το νέο εντυπωσιακό λογότυπο με το ρετρό στυλ αποτελείται από ένα απέριττο σχέδιο που απεικονίζει πιο καθαρά τόσο το εμβληματικό λιοντάρι όσο και την επωνυμία της μάρκας.
 
Στο σύνολό του, δε, το γαλλικό μικρομεσαίο έχει σαφώς πιο μοντέρνο και ελκυστικό design συγκριτικά με τα «αδέλφια» του Citroen C4 και Opel Astra, υιοθετώντας την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. Με πηγή έμπνευσης το 208 και το μεγαλύτερο 508 απέκτησε τα μακριά LED φώτα ημέρας που μοιάζουν με χαυλιόδοντες, μία ανασχεδιασμένη κυψελωτή γρίλια με πιο δυναμικό προφυλακτήρα και τις τρεις νυχιές που στο πίσω μέρος τονίζονται ακόμα περισσότερο από μία μαύρη γυαλιστερή φάσα που απλώνεται από τη μία άκρη στην άλλη. Πρέπει να πούμε, βέβαια, ότι σε σχέση με ό,τι έχουμε δει σε άλλα μοντέλα της Peugeot η διάταξη στους κλασικούς «τρεις όνυχες» είναι αισθητά οριζοντιωμένη, ενώ το απαραίτητο σπορτίφ ύφος προσδίδουν το πίσω spoiler που «ξεπετάγεται» από την οροφή και οι διακοσμητικές χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης στην top έκδοση εξοπλισμού GT Pack.
 

Διαστάσεις, αεροδυναμική & εσωτερικό

Κινητήρες & εξοπλισμός

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto