• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει την τεχνολογία «Digital Light», που θα υιοθετήσουν τα μοντέλα της στο προσεχές μέλλον.

Οι προβολείς διαθέτουν από ένα εκατομμύριο «μικροκαθρέπτες», οι οποίοι συνεργάζονται με κάμερα και αισθητήρες ραντάρ, αλλάζοντας την κατανομή του φωτός, ανάλογα με τις συνθήκες.

Τα δύο εμπρόσθια φανάρια αποτελούνται από 8.192 λαμπτήρες LED. H τεχνολογία Digital Light είναι τόσο προηγμένη, που μπορεί να προβάλει στο δρόμο σύμβολα.

Η Mercedes-Benz δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα περάσει η τεχνολογία Digital Light στα μοντέλα της, λέγοντας απλά πως «θα είναι στο δρόμο στο κοντινό μέλλον».

Τα ψηφιακά φώτα της Mercedes

3.548 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/12/2016

Με χιλιάδες LED και εκατομμύρια μικρούς καθρέπτες, θα εξοπλίζονται στα μέλλον τα φωτιστικά σώματα των μοντέλων της Mercedes-Benz. Δείτε τι καινοτομίες φέρνει η νέα τεχνολογία Digital Light.

 
Αν και οι Audi και BMW έχουν δημιουργήσει προηγμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας laser, η Mercedes-Benz ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα και για αυτό παρουσιάζει την τεχνολογία «Digital Light», που θα υιοθετήσουν τα μοντέλα της στο προσεχές μέλλον.
 
Η εν λόγω τεχνολογία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο F015. Οι προβολείς διαθέτουν από ένα εκατομμύριο «μικροκαθρέπτες», οι οποίοι συνεργάζονται με κάμερα και αισθητήρες ραντάρ, αλλάζοντας την κατανομή του φωτός, ανάλογα με τις συνθήκες. Αυτό γίνεται δυνατό, καθώς ο κάθε καθρέπτης κινείται αυτόνομα και έτσι αποφεύγεται η «τύφλωση» των άλλων οδηγών.
Επιπλέον, το κάθε φωτιστικό σώμα διαθέτει 4 μονάδες, η κάθε μία από τις οποίες φέρει 1.024 LED. Αν κάνετε την πράξη, θα βρείτε πως τα δύο εμπρόσθια φανάρια αποτελούνται από 8.192 λαμπτήρες LED. H τεχνολογία Digital Light είναι τόσο προηγμένη, που μπορεί να προβάλει στο δρόμο σύμβολα. Για παράδειγμα μπορεί να σχηματίσει στην άσφαλτο μια διάβαση, δείχνοντας στους πεζούς πως μπορούν να περάσουν το δρόμο.
 
Η Mercedes-Benz δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα περάσει η τεχνολογία Digital Light στα μοντέλα της, λέγοντας απλά πως «θα είναι στο δρόμο στο κοντινό μέλλον». Ποιος ξέρει, ίσως να κάνουν ντεμπούτο στην ανανεωμένη εκδοχή της S-Class που ετοιμάζεται για του χρόνου.