Τα πρώτα επίσημα σκίτσα αλλά και νέες πληροφορίες για την DBS GT Zagato έδωσε στη δημοσιότητα η Aston Martin.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική μάρκα η DBS GT Zagato θα αποτελεί μέρος της συλλογής Centenary DBZ.

Όπως παρατηρούμε στις εικόνες το μοντέλο κερδίζει από ένα μακρύ εμπρόσθιο μέρος που συνδυάζεται με μία έντονα κεκλιμένη οροφή.

Οι DBS GT Zagato και DB4 GT Zagato Continuation

Tα σκίτσα της Aston Martin DBS GT Zagato

1.779 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2019)

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα αλλά και νέες πληροφορίες για την DBS GT Zagato έδωσε στη δημοσιότητα η Aston Martin, μετά την αναγγελία του μοντέλου που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική μάρκα η DBS GT Zagato θα αποτελεί μέρος της συλλογής Centenary DBZ και θα συνδυάζεται μαζί με ένα ακόμα μοντέλο. Ο λόγος για την DB4 GT Zagato Continuation, με τα δύο αυτοκίνητα να πωλούνται ως ζευγάρι για 6 εκατομμύρια λίρες (περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ). Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 19 μονάδες ανά μοντέλο.
 
Όπως παρατηρούμε στις εικόνες το μοντέλο κερδίζει από ένα μακρύ εμπρόσθιο μέρος που συνδυάζεται με μία έντονα κεκλιμένη οροφή. Από κει και πέρα ο σχεδιασμός της DBS GT Zagato αντλεί έμπνευση από την κλασική DB4 GT Zagato του 1960 κάτι που φαίνεται περισσότερο στα φωτιστικά σώματα του εμπρόσθιου μέρους.
 
Δυστυχώς η μάρκα δεν μοιράζεται μαζί μας πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα που θα λάβει η DBS GT Zagato, αλλά οι περισσότερες πιθανότητες τείνουν στην υιοθέτηση του ισχυρού V12 5,2 λίτρων της Superleggera με ισχύ 715 ίππων και ροπή 663 Nm. Στην στάνταρ έκδοση τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.
 
Όσον αφορά τη DB4 GT Zagato Continuation, θα χρησιμοποιήσει ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρει 380 άλογα με την κίνηση να πηγαίνει σε όλους τους τροχούς, ενώ παρών θα είναι και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Η Aston Martin θα ξεκινήσει τις παραδόσεις της DB4 GT Zagato Continuation το τέταρτο τρίμηνο του 2019, ενώ η DBS GT Zagato θα είναι στα χέρια των πελατών από το 4ο τρίμηνο του 2020.

Hyundai
OPEL