Την παραγωγή του Opel Astra GTC αλλά και του Zafira θα τερματίσει η γερμανική φίρμα.

Τέλος τα Opel Astra GTC και Zafira

4.050 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2018)

Την παραγωγή του Opel Astra GTC αλλά και του Zafira θα τερματίσει η γερμανική φίρμα. Δείτε περισσότερα.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν από τη γραμμή παραγωγής της Opel τόσο το Astra GTC, όσο και το Zafira σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
 
Συγκεκριμένα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού επικαλούνται δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας, ο οποίος τόνισε πως το «το τρίθυρο Astra αλλά και το επταθέσιο Zafira Tourer δεν θα συνεχίσουν την παραγωγής τους». Μάλιστα ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι η αυξανόμενη δημοτικότητα των SUV, η οποία πλέον δεν καθιστά βιώσιμη την κατασκευή των δύο μοντέλων.
Επιπλέον σημειώνεται πως εκτός από την αυξανόμενη ζήτηση των SUV ένας ακόμα λόγο είναι πως στα 7 τελευταία χρόνια το Astra GTC έχει πουλήσει στην ευρωπαϊκή αγορά περίπου 40.000 μονάδες, κάτι το οποίο ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τη φίρμα να πάρει αυτή την απόφαση, ενώ σε ότι αφορά το Zafira, η παρουσία του Grandland X είναι ένας ακόμα λόγος που το οδηγεί προς το τέλος του.
 
Τα ίδια μέσα ωστόσο αναφέρουν πως η Opel θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός μοντέλου που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδας της εταιρείας και πρόκειται να έχει στο εσωτερικό του τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ θα υπάρξει και μία αναθεώρηση των ισχυρών μοντέλων OPC, τα οποία δεν αποκλείεται να αποκτήσουν τη βοήθεια της ηλεκτροκίνησης.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το 2020 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa που θα πάρει την ονομασία eCorsa.

NEO PROACE
NISSAN