Ίσως τα τελευταία teaser βίντεο του GV80 δημοσίευσε η Genesis.

Τελευταία teaser του Genesis GV80 (+vids)

2.117 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2020)

Ίσως τα τελευταία teaser βίντεο του GV80 δημοσίευσε η Genesis, η οποία στις 15 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει επίσημα το νέο της SUV.

Η αλήθεια είναι πως τα δύο βίντεο που δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της η μάρκα δεν μας δείχνουν κάτι σχετικό με το μοντέλο παρά μόνο επιβεβαιώνουν την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης. Όσα όμως δεν κάνει η εταιρεία προσπαθεί να το πραγματοποιήσει ένα τρίτο ανεξάρτητο βίντεο που προσφέρει μία 3D απεικόνιση του SUV της Genesis.
 
Τα πιο ενδιαφέροντα εξωτερικά στοιχεία του σχεδιασμού του GV80 είναι οι διαχωρισμένοι προβολείς και τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία έρχονται από το GV80 Concept του 2017, ενώ συν τοις άλλοις θα υιοθετηθούν και από το facelift G80 σεντάν. Το εσωτερικό αναμένεται να είναι μοντέρνο και πιο σύγχρονο από αυτά των G80 και G90, ενώ θα εξοπλίζεται με μεγάλη οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που θα «κάθεται» στο ταμπλό.
 
Την υποστήριξη του μοντέλου θα αναλάβει μία πλατφόρμα που θα συνδυάζει την πίσω κίνηση με αυτή όλων των τροχών. Τέλος αναφορικά με τους κινητήρες να πούμε πως το GV80 θα λάβει βενζινοκίνητο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων, βενζινοκίνητο V6 κινητήρα 3,5 λίτρων και εξακύλινδρο σε σειρά πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων.
 
Κορεατικά μέσα που είναι κοντά στην εταιρεία αναφέρουν πως ο T-GDi 3,5 λίτρων θα έχει ισχύ 374 ίππων και 528 Nm ροπής. Παράλληλα υποστηρίζουν πως ο εν λόγω κινητήρας θα περιλαμβάνει επίσης ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης και ένα νέο σύστημα ψεκασμού καυσίμου.
 
Όσο για το νέο πετρελαιοκινητήρα, τα ίδια μέσα κάνουν λόγο πως η ισχύς του θα κυμαίνεται στα 278 άλογα και τα 588 Nm ροπής, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί για τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Παράλληλα η Hyundai θα εισαγάγει επίσης ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, ωστόσο μένει να φανεί αν αυτή η επιλογή θα συνδυάζεται και με τους τρεις κινητήρες.
 

SPRING SEAT
OPEL