Για περίπου ένα χρόνο διήρκησε η ζωή της πετρελαιοκίνητης Bentley Bentayga στην Ευρώπη, η οποία δεν είναι πλέον μαζί μας.

Τέλος από την Ευρώπη η Bentayga diesel

2.159 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2018)

Για περίπου ένα χρόνο διήρκησε η ζωή της πετρελαιοκίνητης Bentley Bentayga στην Ευρώπη, η οποία δεν είναι πλέον μαζί μας.

Περίπου ένα χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2017, η Bentley εισήγαγε το πρώτο της μοντέλο ντίζελ στον κόσμο. Μία Bentayga που έπαιρνε ισχύ από τον V8 4,0 λίτρων κινητήρα που απέδιδε 435 άλογα και 900 Nm ροπής, η οποία ήρθε και στην αγορά της Ευρώπης. Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη βρετανική μάρκα οι πωλήσεις του στην Ευρώπη ακυρώνονται!
 
«Τους τελευταίους μήνες, οι πολιτικές και νομοθετικές συνθήκες έχουν αλλάξει στην Ευρώπη και έχει τεκμηριωθεί ευρέως μια σημαντική αλλαγή της στάσης απέναντι στα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ. Αυτοί οι παράγοντες, παράλληλα με την πρόσφατη εισαγωγή της νέας Bentayga V8 και τη στρατηγική μας απόφαση να επικεντρωθούμε μελλοντικά στην ηλεκτροκίνηση, μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση να προσφέρουμε μόνο εκδόσεις βενζίνης της Bentayga στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Σεπτέμβριο του 2018», αναφέρει στην επίσημη δήλωση της η εταιρεία.
Από κει και πέρα η απόφαση αυτή δεν ακυρώνει εντελώς την πετρελαιοκίνητη έκδοση του μοντέλου, η οποία θα συνεχίσει να πωλείται σε κάποιες από τις παγκόσμιες αγορές όπως της Αυστραλίας, της Ρωσίας και της Νότιας Αφρικής, ενώ το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η ιστοσελίδα της μάρκας στην Μεγάλη Βρετανία δείχνει την Bentayga Diesel ως πιθανή επιλογή.
 
Όπως και να έχει η Bentley γίνεται και αυτή μία ακόμα εταιρεία που οραματίζεται το μέλλον της όντας απομακρυσμένη από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, στρέφοντας το βλέμμα της στην ηλεκτροκίνηση.

E-CUSTOM
Mitsubishi