Τέλος ο μπρουτάλ ήχος από τα σπορ μοντέλα

3.519 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2019)

Οι άνθρωποι της Mercedes-AMG προειδοποιούν ότι οι επόμενες γενιές σπορ αυτοκινήτων θα έχουν πολύ πιο ήσυχα σύνολα λόγω των αυστηρότερων κανονισμών της Ε.Ε. για την ηχορύπανση. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε την ηχητική πανδαισία των μοτέρ και τις κλαγγές των εξατμίσεων;

Σήμανε η ώρα του αποχωρισμού από τον θόρυβο της εξάτμισης και του κινητήρα των σπορ μοντέλων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της Mercedes-AMG. Πιο συγκεκριμένα, το στρατόπεδο του Αφάλτερμπαχ προειδοποίησε ότι οι επόμενες γενιές των μοντέλων τους θα είναι πολύ πιο ήσυχες σε σχέση με τις προηγούμενες λόγω των νέων περιορισμών που αφορούν στην ηχορύπανση και ισχύουν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρώτο δείγμα αυτής της στροφής προς την μείωση του ήχουν των σπορ μοντέλων είναι η νέα Mercedes-AMG A 45 S με τον ισχυρότερο 2λιτρο κινητήρα στον κόσμο, που σύμφωνα με εκπροσώπους διεθνών Μέσων που την οδήγησαν είναι πιο ήσυχη σε σχέση με πριν. 

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία θα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, ακόμα και αν δεν έχουν κάποιο αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος παραγωγής της Mercedes-AMG, Μπάστιαν Μπόγκενσουτζ. Και αυτό γιατί θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά και κοστοβόρο, να σχεδιάζουν διαφορετικές εξατμίσεις, ανάλογα με την εκάστοτε αγορά που θα προσφέρεται το μοντέλο.

Hyundai
4green